נגישות השירות

נגישות השירות

שבוע החשיפה להגברת המודעות לצרכיהם של אוכלוסיות עם צרכים מיוחדים, מצא את עובדי העירייה מרותקים בקשב רב אל הרצאות, סרטונים וחומרי הסברה שהוצגו בפניהם, ביום הדרכה מרוכז שנערך במרכז פסג״ה. יום ההדרכה עסק בנושא ״נגישות השירות״, כחלק משבוע החשיפה באשדוד ובמקביל ליום הנכה הבינלאומי שחל ביום – 3/12/14!

את יום ההדרכה המיוחד, שעסק ב״הנגשת השירות לאוכלוסיות עם מוגבלויות״, ארגנו מחלקת פיתוח הדרכה ואו"ש של עיריית אשדוד, בניהולו של שלמה דהן, יחד עם המחלקה לשיקום מוגבלויות במינהל לשירותים חברתיים בניהולה של אורנה טוביאס ובשיתוף קהילה נגישה אשדוד ועמותת נגישות ישראל. במהלך היום הוצגו סרטים המציגים את הנעשה באשדוד בקרב מוסדות ואוכלוסיות מיוחדות, הרצאות שעסקו בנושאי ההנגשה והדרכים לסייע לאוכלוסיות אלה לפעילות עצמאית ומכבדת, ומידע כללי אודות והנחיות תקנות נגישות השרות, שנכנסו לתוקף הנוגעות בעולמם של אוכלוסיות עם מוגבלויות ושילובם בחברה הכללית.

״גם אני מרגיש שייך״, סרטון מרגש שהפיק תחום תקשורת קהילתית בחברה העירונית לתרבות הפנאי, הציג את עולמם של אוכלוסיות אלה, ילדים ומבוגרים כאחד, במסגרות ובמוסדות בה הם פועלים, תוך שהם מדברים אל המצלמה ומשתפים אותנו בחייהם האישיים, במגבלותיהם ובאתגר היומיומי העומד לפתחם בכל צעד ושעל. גם אנשי המקצוע המלווים אוכלוסיות אלה ומנהלי היחידות הרלוונטיות במינהל לשירותים חברתיים תיארו את עבודתם הקשה ואת המשמעות החברתית להגברת המודעות בקרב האוכלוסייה הכללית ושילובם של אוכלוסיות אלה בקהילה הנורמטיבית.

מר אור כהן מעמותת נגישות ישראל, ריתק את ציבור העובדים בסיפורו האישי כיצד הגיע לעיסוקו בעמותת נגישות ישראל, ועשה סדר בכל עולם המושגים והמונחים המלווים אותנו בהתייחסותנו לאוכלוסיות אלה. אור הציג דוגמאות להנגשה לקויה ומה עושים כדי לשפר את המצב. עמד על המגבלות בסביבת החיים היומיומית של כולנו, גישת הנכים אל המשרדים לקבלת שירות והאופן בו הם מצפים לקבלת השירות. ההרצאה היתה מרתקת ומעשירה ושימשה בסיס לסדנאות העבודה בהמשך היום.

בסדנאות, אשר התקיימו בקבוצות נפרדות, יכלו העובדים לחוות הלכה למעשה את מה שחווים אנשים עם מוגבלויות. בסדנת ליקויי הראיה והעיוורים יכלו הם לגשש באפלה ולחוש את חוסר האונים והתלות בזולת. בסדנת כבדי השמיעה והחרשים אפשר היה לחוש לרגע את המשמעות של עולם הדממה. בסדנה הממחישה את המוגבלות הקוגניטיבית, התקשו כולם לפצח את חידת פתיחת הקופסא ושמעו את סיפורו האישי של תומר – צעיר עם מוגבלות קוגניטיבית, ואילו בסדנה בה התיישבו כולם על כסאות הגלגלים אפשר היה בהחלט להבין מהי בעיית הנגישות והמגבלה ביכולת הניידות והתמרון שיש לאדם הנורמטיבי.

במינהל לשירותים חברתיים מציינים כי קהילה נגישה אשדוד, הפועלת במסגרת המחלקה לשיקום מוגבלויות במינהל לשירותים חברתיים, מובילה תהליכי שינוי בקהילה ופועלת להגברת המודעות בקרב הציבור הכללי, לשילובם של אוכלוסיות אלה בחברה. ״אנשים עם מוגבלויות זכאים להזדמנויות ולזכויות שוות״ היא הנחת יסוד בסיסית ב״אני מאמין״ של המחלקה כמו גם ההשקפה הקובעת כי "חוסנה של חברה נמדד דווקא בחוליות החלשות שלה וביכולתה לשלב בתוכה אוכלוסיות שונות", כדבריהם.

מנהל מחלקת פיתוח הדרכה ואו"ש האחראי על מערך ההשתלמויות וימי העיון לעובדים, מציין בסיפוק רב את היקף המשתתפים ביום ההדרכה ובעיקר את המעורבות הפעילה של העובדים ואת ההשתתפות הפעילה בסדנאות. ״הבחירה לקיים יום מיוחד לעובדים היא חלק מהחזון הארגוני המבקש לשפר באופן תמידי את איכות השירות לציבור״ אומר הוא ומסכם כי ״הפעם העמדנו על סדר היום את הנגשת השירות לאוכלוסיות המיוחדות ואני משוכנע כי לאחר יום זה כולנו מבינים טוב יותר את האתגרים העומדים בפני ציבור זה ומה ביכולתנו לעשות כדי לסייע לו בתפקוד היומיומי״.

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

כתוב תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*