חוזרים הביתה: אניית החילוץ הראשונה הגיעה לנמל אשדוד

חוזרים הביתה: אניית החילוץ הראשונה הגיעה לנמל אשדוד

שרת התחבורה מירי רגב, מנכ"ל משרד התחבורה משה בן זקן, יו"ר נמל אשדוד שאול שניידר, מנכ״ל הנמל ניסן לוי ומפקד מפקדת אלון שילה אדלר קיבלו את פניהם של השבים

לטובת החוזרים הועמדו חינם 50 אוטובוסים ומיניבוסים נגישים לבאר שבע, תל אביב, תחנת רכבת אשדוד וירושלים.

שבעה ימים אחרי פתיחת המלחמה מול איראן וסגירת המרחב האווירי, הבוקר (שישי) עגנה בנמל אשדוד אניית החילוץ הראשונה ‘קראון איריס’ של חברת ‘מנו ספנות’, במסגרת מבצע “חזרה בטוחה” שמובילה שרת התחבורה וחברת הקבינט, תא”ל (מיל’) מירי רגב, להשבת ישראלים מחו”ל.

על סיפון האונייה הגיעו כ-2,000 ישראלים שחולצו מלימסול, לאחר תיאום בין משרד התחבורה, רשות הספנות והנמלים, פיקוד העורף וחברות הספנות. עם עגינת האנייה קיבלו את פני השבים שרת התחבורה מירי רגב, מנכ״ל משרד התחבורה משה בן זקן ויו”ר נמל אשדוד שאול שניידר.

0

0

מנכ”ל משרד התחבורה משה בן זקן הוסיף:

“זהו מבצע לוגיסטי מורכב שמתבצע תוך קבלת החלטות מהירה, שיתוף פעולה מלא בין כל הרשויות והובלה מקצועית של השרה רגב. הספינה של מנו היא הראשונה אך לא האחרונה – נוסעים נוספים צפויים לשוב בדרך זו בימים הקרובים”.

נמל אשדוד, כמתקן אסטרטגי חיוני, נערך מבעוד מועד לקליטת האונייה תוך תגבור כוחות, הפעלת נוהל מזורז ואבטחת הנוסעים, וזאת בהתאם להנחיות פיקוד העורף. יו”ר דירקטוריון נמל אשדוד, שאול שניידר, אמר: “נמל אשדוד גאה לקחת חלק במבצע הלאומי ולהשיב את אזרחינו הביתה. עובדי הנמל פעלו מסביב לשעון מתוך תחושת שליחות ואחריות לאומית”

0

0

מנכ”ל נמל אשדוד, ניסן לוי, הוסיף:

“בימים אלה, בין אזעקה לאזעקה, פועלים עובדי הנמל ללא לאות לספק את צרכי המשק הישראלי ולקלוט את אוניות החילוץ במסירות ובאחריות. זוהי עדות לרוח הישראלית ולערבות ההדדית שמאפיינת אותנו”.

במשרד התחבורה הדגישו כי המרחב הימי פתוח ומבצעי ההשבה נמשכים, תוך שמירה על בטיחות הנוסעים ובאישור גורמי הביטחון.

שרת התחבורה מירי רגב אמרה:

“מבצע ‘חזרה בטוחה’ הוא משימה לאומית וביטוי לערבות ההדדית הישראלית. אנו ממשיכים לפעול במרץ, בכל הכלים והאמצעים, כדי להשיב את אזרחי ישראל הביתה בשלום”.

 

צילום: דובר צה״ל

 

מפקדת אלון בשיתוף חיל הים ובהובלת משרד התחבורה, קלטו הבוקר בנמל אשדוד אוניית נוסעים של ישראלים ששבו ארצה מקפריסין

במסגרת מבצע ״חזרה בטוחה״ בהובלת משרד התחבורה, עגנה היום (ו׳) אוניית נוסעים של ישראלים השבים ארצה מנמל לימסול בקפריסין. האוניה עגנה בשעה 4:30 לפנות בוקר ברציפי נמל אשדוד כשעל סיפונה למעלה מ-1,500 ישראלים.

את האונייה איבטחה ספינת הטילים של חיל הים. את פני השבים ברציף נמל אשדוד קיבלו אנשי מפקדת אלון של פיקוד העורף, וזאת על מנת שהליך ירידתם מהאוניה והגעת התושבים לביתם באמצעות שאטלים של משרד התחבורה, יבוצע ביעילות ומהירות בהתאם להנחיות פיקוד העורף.

כזכור, מפקדת אלון – המפקדה למשימות לאומיות, מסייעת למשרד התחבורה על פי החלטת הממשלה במבצע ״חזרה בטוחה״. בתוך כך מפעילה המפקדה את מוקד הפניות לציבור ומתאמת את כלל הגורמים המבצעיים שלוקחים חלק במבצע.

 

צילום: נמל אשדוד

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

כתוב תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*