אזעקות בכל הארץ – ואשדוד בינתיים ניצלה: קריאה לדריכות והקפדה על מיגון
מאות טילים שוגרו לעבר ישראל בששת ימי הלחימה הראשונים, והאזעקות נשמעו ברחבי הארץ שוב ושוב, כמעט בכל שעות היממה. לפי נתונים מעובדים של פיקוד העורף, למעלה מ-13,000 התרעות נשמעו עד כה, כאשר השעה 21:00 נחשבת לשעת השיגור הפעילה ביותר.
ערים כמו תל אביב, חיפה, ירושלים ובאר שבע ספגו עשרות התרעות – אך בעיר אשדוד, שנמצאת בטווח סיכון גבוה, לא נרשמה עד כה פגיעה ישירה. מדובר במזל – אך לא במגן.
0
0
כמה אזעקות הופעלו בעיר אשדוד?
סה״כ 58 פעמים הופעלה האזעקה באשדוד בפועל, החלוקה לאיזורים היא כדלקמן:
- א.ת צפוני: 14 פעמים
- רובעים א׳,ב׳,ד׳,ה׳ – 11 פעמים
- רובעים ג׳, ו׳, ז׳ – 11 פעמים
- ח׳, ד׳, י׳, יג׳, יד׳, טז׳ – 10 פעמים
- יא׳, מרינה, יב׳, יז׳, סיטי – 12 פעמים
היגיון מסוכן בזמני השיגור
מהניתוח שפרסם יובל הרפז, עולה כי ישנה מגמה ברורה בשעות השיגור של הטילים האיראניים. רובם משוגרים בדקות 12 ו-42 של כל שעה – תבנית שמסתמכת על זמן ההגעה המשוער של טיל מאיראן, העומד על כ-12 דקות. המשמעות: רוב המטחים מתוזמנים לשעות עגולות או חצאי שעות – מידע שיכול אולי לסייע לציבור להבין את דפוסי האיום.
0
0
אשדוד נערכת – ושומרת על ערנות
למרות שאשדוד לא חוותה פגיעה ישירה עד כה, ההיערכות בעיר נמשכת כל העת:
• המרחבים המוגנים הציבוריים פתוחים וזמינים לציבור הרחב
• כל מוסדות החינוך בעיר עברו מיפוי מיגון מלא, וניתן להתעדכן במיקום הממ"דים באתר העירוני
• מערכי הפגה וייעוץ פועלים במרכזים הקהילתיים עבור ילדים, הורים ואזרחים ותיקים
המוגן מציל חיים – גם אם אין התרעה תכופה
במערכת הביטחון מדגישים: העובדה שעיר מסוימת לא חוותה פגיעה עד כה, אינה מעידה על ביטחון. כל טיל עלול לסטות ממסלולו, כל רחפן יכול לשנות יעד. לכן, יש לשהות בקרבת מרחב מוגן בכל עת, ולהגיב מיידית לכל אזעקה, גם בלילה, גם כשנדמה שזה "רחוק".
יוזמה אזרחית: להבין את המידע
סטארטאפ ישראלי בשם Simpler Story יצר כלי ייחודי שמאפשר לנתח את פריסת האזעקות בזמן אמת לפי יישוב, שעה ויום. "חיפשנו דרך לעזור, אז יצרנו אתר שמאפשר לראות את דפוסי האזעקות", מספר ירון שמש, מנכ"ל החברה. "אנחנו אוהבים גרפים – אבל הפעם מקווים שהם יישארו שטוחים".