יו"ר האופוזיציה במועצת העיר אשדוד, עו"ד הלן גלבר, יוצאת נגד שורת צעדים כלכליים שעלו לדיון בוועדת הכספים, ובראשם בקשה להעלאה נוספת בארנונה. לדבריה, המהלכים המתוכננים צפויים להכביד על תושבי העיר ובעלי העסקים בתקופה שבה יוקר המחיה ממשיך להכביד על משקי הבית.
ביקורת על הכוונה להעלות את הארנונה
לדברי גלבר, העירייה מבקשת להשלים את שיעור העלאת הארנונה ל-5 אחוזים באמצעות תוספת חריגה מעבר לעדכון האוטומטי שקובע משרד הפנים. לטענתה, בשנה שעברה משרד הפנים לא אישר את הבקשה באופן רטרואקטיבי, וכעת מנסים לקדם אותה מחדש כך שעד שנת 2028 תעלה הארנונה ב-15 אחוזים, בשיעור של 5 אחוזים בכל שנה.
"משפחות מתקשות לסגור את החודש, המשכורות נשחקות ובעלי עסקים נאבקים על הישרדותם, אבל במקום לחפש התייעלות בתוך העירייה, שוב פונים לכיס של התושבים", אמרה.
התנגדות לביטול ההנחות למשלמים מראש
גלבר מתנגדת גם לביטול ההנחות שניתנו במשך שנים למשלמים באמצעות הוראת קבע או בתשלום מראש. לדבריה, העירייה היא זו שעודדה את התושבים להצטרף למסלולים הללו, וכעת מבקשת לבטל את ההטבות, מה שלטענתה יהווה התייקרות נוספת שתתווסף לעליית הארנונה.
0
0
חשש מהכבדה על המגזר העסקי
נושא נוסף שעליו מתחה ביקורת הוא הכוונה להעלות באופן משמעותי את החיוב על חניות מקורות במגזר העסקי. לדבריה, עסקים ומפעלים אינם יכולים לשמש "כספומט של העירייה", והעלויות הנוספות צפויות להתגלגל בסופו של דבר אל הציבור הרחב.
קריאה לשמור על ההנחות לאוכלוסיות החלשות
עוד הזהירה גלבר מפני הכוונה לבחון מדי שנה את אישור ההנחות לשכבות החלשות בהתאם למשמעות התקציבית עבור העירייה. לדבריה, אסור שהאוכלוסיות החלשות יהיו הראשונות לשלם את מחיר הגירעון או חוסר ההתייעלות.
דורשת לעצור את המהלכים
בסיום דבריה קראה גלבר לבטל את הבקשה להעלאה החריגה בארנונה, להשאיר את ההנחות הקיימות למשלמים בהוראת קבע ובתשלום מראש, לדחות את המיסוי החדש על החניות המקורות ולאשר את כלל ההנחות שקובע משרד הפנים.
"בתקופה שבה יוקר המחיה מכביד על כל בית בישראל, העירייה חייבת להוביל מדיניות של הקלה וסיוע לתושבים, ולא של העלאות מסים והתייקרויות נוספות", סיכמה.
0
0
אנחנו משתדלים לתת קרדיט בהתאם. אם במקרה שכחנו, תדעו שאנחנו פועלים בהתאם לחוק זכויות יוצרים, סעיף 27א. תוכלו לפנות אלינו במייל לקבלת קרדיט:[email protected]























