הברחת 10 מיליון סיגריות באשדוד: 34 חודשי מאסר וקנס של חצי מיליון שקל

הברחת 10 מיליון סיגריות באשדוד: 34 חודשי מאסר וקנס של חצי מיליון שקל

בית המשפט המחוזי בבאר שבע גזר 34 חודשי מאסר בפועל וקנס של 500 אלף שקל על תושב אשדוד בן 49, שהורשע במעורבות בהברחת 10.46 מיליון סיגריות תוך שימוש במסמכי יבוא כוזבים, מכולה מזויפת והחלפת מכולות ברחובות העיר. היקף המסים שהמעורבים ביקשו להתחמק מתשלומם עמד על יותר מ-10.5 מיליון שקל.

פרשת הברחת הסיגריות שנחשפה בספטמבר 2023, אז נעצרו חמישה תושבי אשדוד, הגיעה לשלב גזר הדין נגד אחד המעורבים המרכזיים. על פי כתב האישום המתוקן שבו הודה הנאשם, מכולה שהגיעה מאיחוד האמירויות דרך נמל חיפה הוצהרה כמטען של מוצרי ניילון נצמד בשווי 78,103 שקל, בעוד שבפועל הכילה 10,460,000 סיגריות מסוג מנצ'סטר, כמות השווה ל-523 אלף חפיסות. מסי היבוא על המטען הסתכמו ב-10,502,010 שקל, לעומת מע"מ של 13,612 שקל שהוצהר על מוצרי הניילון.

מכולה כפולה והחלפה מתוכננת

לצורך ביצוע ההברחה הוכנה באשדוד מכולה נוספת, זהה בצבעה ובגודלה למכולת הסיגריות, שעליה הותקנו מספר זיהוי וסגר תואמים. המכולה המזויפת מולאה במוצרי ניילון ואוחסנה ברחוב בעלי המלאכה בעיר.

ב-27 בספטמבר 2023 הועברה המכולה החלופית לרחוב ההדרים, בעוד שמכולת הסיגריות המקורית נאספה ממסוף המטענים והושארה בשטח עפר בקצה רחוב האומן. בהמשך הוכנסה המכולה המזויפת למסוף כאילו הייתה המכולה המקורית, ואילו מטען הסיגריות הועבר למתחם אחסון באשדוד.

מעורבות פעילה והרשעה קודמת

על פי כתב האישום, הנאשם ליווה את הפעילות ברכב סקודה אניאק, פיקח על החלפת המכולות והשתתף בהמשך בפריקת הסיגריות לצורך מכירתן בשוק השחור. פעילות יחידות החקירה סיכלה את השלמת התוכנית.

הנאשם הורשע בעבירות הברחה, עבירות מס, שימוש במסמך מזויף והלבנת הון. לחובתו הרשעה קודמת משנת 2016 בעבירות הברחה דומות, שבגינה נגזרו עליו 40 חודשי מאסר.

גזר הדין

השופטת דינה כהן תיארה את ההברחה כ"מבצע של ממש, מתוכנן מתוחכם ורב פרטים". בגזר הדין שניתן ב-15 באוקטובר 2026 הוטלו על הנאשם 34 חודשי מאסר בפועל, בניכוי ימי מעצרו, 12 חודשי מאסר על תנאי למשך שלוש שנים וקנס של 500 אלף שקל, או ארבעה חודשי מאסר תמורתו.

בית המשפט הורה גם על חילוט רכוש בהתאם להסכמות הצדדים, לרבות כספים שהופקדו לשחרור רכבו, למעט 20 אלף שקל שיושבו לנאשם.

קרדיט אילוסטרציה: AI

0


ליחצו על התמונה וכנסו ישירות לקבוצת הוואטסאפ הכי גדולה בעיר

0

אנחנו משתדלים לתת קרדיט בהתאם. אם במקרה שכחנו, תדעו שאנחנו פועלים בהתאם לחוק זכויות יוצרים, סעיף 27א. תוכלו לפנות אלינו במייל לקבלת קרדיט:[email protected]
פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

כתוב תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*

ֿ