חדשנות מאשדוד: תלמידי התיכונים הרשימו בתחרות Smart Agent AI

חדשנות מאשדוד: תלמידי התיכונים הרשימו בתחרות Smart Agent AI

הישג מרשים לתלמידי אשדוד בתחרות Smart Agent AI שנערכה בירושלים, בה השתתפו תלמידי תיכון מאשדוד ומירושלים במטרה לפתח יוזמות סטארטאפ חדשניות המבוססות על סוכני בינה מלאכותית המסוגלים לקבל החלטות באופן אוטומטי.

בין הנבחרות שייצגו את אשדוד בלטה במיוחד קבוצת FoodBridge ממקיף ד', שזכתה במקום השני עם פיתוח טכנולוגי שנועד לתת מענה לאחת הבעיות הגדולות בעולם: זריקת מזון.

את הקבוצה הובילו התלמידים עדן סטויאנוב, הדס אטדגי וקורל קביטלשווילי מכיתה ח'6, יחד עם נטע סטויאנוב וליאל ספיר מכיתה י'7.

אפליקציה שמחברת בין עודפי מזון למי שזקוק להם

האפליקציה שפיתחו התלמידים מחברת בין בעלי עסקים, מסעדות ואולמות אירועים לבין גורמים הזקוקים למזון. בעלי העסקים מזינים בטופס פשוט את סוג המזון שנותר ברשותם, ולאחר מכן סוכן AI שנבנה באמצעות N8N, בשילוב דאטה בייס בזמן אמת ו-OpenAI, מבצע התאמה אוטומטית בין המשתמשים.

המערכת יודעת לנתח קריטריונים שונים ובהם דחיפות, כשרות, אלרגיות ומיקום גיאוגרפי, ובכך מייצרת התאמה מדויקת ויעילה במיוחד. האפליקציה פועלת באופן אוטומטי 24 שעות ביממה וללא צורך בכוח אדם, תוך שימוש בממשק פשוט ונוח למשתמשים.

גם ההגנה על בני הנוער הגיעה לגמר

לצד ההישג של מקיף ד', גם תלמידי מקיף א' רשמו הצלחה מרשימה כאשר הגיעו לחמישיית הגמר עם מיזם Belong, שמציע תפיסה חדשה להגנה על בני נוער במרחב הדיגיטלי.

האפליקציה פועלת כרשת ביטחון חכמה ומהווה "מגן דיגיטלי" אקטיבי במקומות שבהם המבוגרים אינם נוכחים. בניגוד למערכות המבוססות רק על חסימת תכנים, המיזם מציע מעטפת הגנה רחבה המבוססת על ארבע שכבות סנכרון, כאשר בלב המערכת פועל סוכן בינה מלאכותית המספק מענה דיסקרטי ומיידי 24 שעות ביממה.

ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי בירך על ההישגים ואמר כי אחד התחומים המרכזיים שבהם העיר משקיעה הוא פיתוח יוזמה וחשיבה יצירתית בקרב תלמידים ותלמידות, שיכולים להביא רעיונות מקוריים ואף לשנות מציאות. לדבריו, העיר גאה בתלמידים ותמשיך לייצר עבורם את כל התנאים להצליח ולהגיע רחוק.

גם ראש מינהל החינוך, יהודית ביטון, התייחסה להישגים ואמרה כי מערכת החינוך באשדוד מאמינה בתלמידים ובתלמידות ורואה פעם אחר פעם עד כמה הם חדשניים, מודעים ומחפשים פתרונות לסוגיות סביבתיות, חברתיות וקיומיות.

0


ליחצו על התמונה וכנסו ישירות לקבוצת הוואטסאפ הכי גדולה בעיר


 

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

כתוב תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*