הפיתרון לאלימות: סגירת עסקים

הפיתרון לאלימות: סגירת עסקים

הקשר הישיר בין סגירת עסקים בעקבות מקרי אלימות לאי דיווח על פעילות אלימה בעייתי לעסקים ובעייתי למשטרה. המשטרה שסוגרת את העסק ל-30 יום כצעד ראשוני ורק אז מתחילה לחקור את האירוע הוא לא המתכון האמיתי לשיתוף פעולה. עסקים נמנעים מלדווח על אירועים חריגים מחשש מובן לסגירה של העסק. בעל עסק לא תמיד אשם ישיר לפעילות אלימה שרצה הגורל והיא התקיימה סמוך או בתוך העסק.

ברור שאם בעל העסק מעורב ישיר בפעילות האלימה אז הסגירה מוצדקת אך לא תמיד מדובר במקרה כזה.

משטרת אשדוד של מרחב לכיש במחוז הדרומי פעלה לסגירת שני עסקים בעקבות אירועי אלימות.

משטרת ישראל רואה בחומרה רבה כל אירוע אלימות במרחב הציבורי, ובפרט במקומות שאמורים להוות סביבה בטוחה עבור הציבור. נגלה אפס סובלנות כלפי עסקים שלא מקפידים על דיווח כנדרש או על תנאי רישוי, במיוחד כשמדובר באירועים המסכנים חיי אדם.

בפעילות נחושה לשמירה על הביטחון במרחב הציבורי, פעלה משטרת אשדוד של מרחב לכיש לסגירת שני עסקים בעיר לאחר אירועי אלימות חמורים שהתרחשו בהם.

במקרה הראשון, התקבלה במוקד 100 של המשטרה שיחה על קטטה שפרצה בתוך המרכול והמשיכה מחוצה לו, בעקבות האירוע נפצע אדם באורח בינוני. בדיקה העלתה כי בעל העסק לא דיווח למשטרה בזמן אמת. סגן מפקד תחנת אשדוד, רפ״ק אליהו מלול, חתם על צו סגירה מנהלי לבית העסק לתקופה של 15 ימים.

במקרה השני, התקבל דיווח על תקיפה בבית קפה, שבמהלכה אדם הותקף ונרדף על ידי מספר חשודים, אחד מהם אף היה חמוש בסכין. למרות נסיונותיו של בעל העסק להפריד בין המעורבים, הוא לא דיווח למשטרה על האירוע בזמן אמת. מפקד תחנת אשדוד, סנ״צ מאיר חכמון, חתם על צו סגירה מנהלי לבית העסק לתקופה של 10 ימים.

בשני המקרים, אנו עדים לנסיונות של בעלי עסקים להכיל את האירועים מבלי לערב את המשטרה, דבר שעלול היה להסלים לכדי פגיעה בבלתי מעורבים וערעור ביטחון התושבים במרחב הציבורי, נמשיך לפעול בנחישות ובמקצועיות על מנת להבטיח את שלומם וביטחונם של התושבים.

קרדיט: דוברות המשטרה.

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

כתוב תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*