פיקוד העורף הודיע כי החל מיום חמישי, 5 במרץ 2026 בשעה 12:00, יעודכנו הנחיות ההתגוננות בכל הארץ, לאחר הערכת מצב ביטחונית שבסיומה הוחלט לעבור ממדרג של “מדיניות מחמירה” למדרג “מדיניות מצומצמת”. במסגרת העדכון תותר פעילות במקומות עבודה והתקהלויות מוגבלות, בעוד מערכת החינוך תישאר סגורה בשלב זה. ההנחיות צפויות להיות בתוקף עד יום שבת, 7 במרץ בשעה 20:00.
0

0
על פי ההנחיות החדשות ניתן יהיה לקיים התקהלויות של עד 50 אנשים, זאת בתנאי שקיים מרחב מוגן תקני שניתן להגיע אליו בזמן ההתגוננות. גם פעילות במקומות עבודה תותר, אך רק במקומות שבהם ניתן להגיע במהירות למרחב מוגן תקני במקרה של אזעקה.
לעומת זאת, פעילות חינוכית לא תתקיים בשלב זה, למעט מקרים חריגים ובהתאם להנחיות מיוחדות שיפורסמו בהמשך. בפיקוד העורף מדגישים כי למרות ההקלה היחסית בהנחיות, המצב הביטחוני עדיין מחייב ערנות והקפדה מלאה על כללי ההתגוננות, והציבור מתבקש להמשיך ולהישמע להנחיות מצילות החיים.
0























