הערכת מצב – העדכונים העיקריים לסוף לסוף השבוע

הערכת מצב - העדכונים העיקריים לסוף לסוף השבוע

על רקע ימי חג הפסח והמציאות הביטחונית המורכבת, בעיריית אשדוד ממשיכים לקיים הערכות מצב יומיות בהשתתפות כלל הגורמים המקצועיים, במטרה לשמור על שגרת חיים תקינה ככל הניתן לצד דריכות מלאה. מהנתונים שהוצגו עולה כי ביממה האחרונה נמשך הירי לעבר ישראל, עם כ-25 טילים ששוגרו מאיראן לצד עשרות רקטות וטילים נוספים מלבנון, לרבות נפילה בשטח פתוח בסמוך לאשדוד בערב החג. למרות זאת, בעיר עצמה לא נרשמו נפילות, והתפילות בבתי הכנסת התקיימו כסדרן, תוך גילוי אחריות ומשמעת מצד הציבור. יחד עם זאת, בעירייה מדגישים כי אין מקום לשאננות, במיוחד לאור האפשרות לאזעקות ללא התרעה מוקדמת והצורך להגיע למרחב מוגן בתוך 45 שניות בלבד. דגש מיוחד ניתן להתקהלויות בבתי הכנסת, שם נדרשת היערכות מוקדמת והיכרות עם המרחבים המוגנים הסמוכים. במקביל, העירייה ממשיכה להעניק שירותים שוטפים, לרבות פינוי פסולת החג ושמירה על ניקיון וסדר ברחבי העיר, כאשר הממ"קים העירוניים פתוחים וזמינים לציבור ומוקד 106 ממשיך לפעול למתן מענה רב לשוני. על רקע זה, נקראים התושבים להמשיך ולהישמע להנחיות פיקוד העורף ולהקפיד על כללי הבטיחות.

0

0

מצורף בזאת הפוסט של ראש העיר ד״ר יחיאל לסרי כפי שפרסם בדף הפייסבוק שלו:

סיכום הערכת מצב

תושבי אשדוד, גם – ובעיקר במהלך החג, אנו מקיימים הערכת מצב יומית בהשתתפות כלל בעלי התפקידים בעיר בכדי להמשיך ולשמור על שגרה, ככל הניתן. בסיום הערכת המצב, להלן ההנחיות:

חשוב לפתוח בעיקר: בימים אלו עלולות להישמע אזעקות ללא התראה מוקדמת. במקרה כזה עומדות לרשותנו 45 שניות בלבד להגיע למרחב מוגן. לכן, גם במהלך החג וביציאה מהבית, חייבים לגלות ערנות מיוחדת, לדעת בכל רגע היכן נמצא המרחב המוגן הקרוב ביותר, ולהישאר בקרבתו.

אנחנו אחרי סוף שבוע אינטנסיבי ומורכב, כאשר גם במהלך החג התממשו ההערכות: הירי לא נפסק. ביממה האחרונה שוגרו לעבר ישראל כ-25 טילים מאיראן, ומלבנון שוגרו עשרות רקטות וטילים נוספים, לרבות נפילה בשטח פתוח בסמוך לאשדוד בערב החג.

למזלנו, באשדוד לא היו נפילות, וגם התפילות ובתי הכנסת ברחבי העיר עברו בשלום. הציבור באשדוד הוכיח שוב אחריות, משמעת והבנה עמוקה לחשיבות ההקפדה על הנחיות פיקוד העורף – והדבר מציל חיים.

0

להורדת חוברת הצביעה להדפסה ביתית ליחצו על התמונה

0

עם זאת, אסור לנו להיכנס לשאננות רק משום שלא הייתה פגיעה בעיר. לא כל שיגור מגיע מאיראן – יש גם ירי מלבנון, ולעיתים הוא מגיע במהירות רבה יותר וללא התרעה מוקדמת.

נכון לעכשיו, אין שינוי במדיניות פיקוד העורף, והיא תישאר בתוקף לפחות עד מוצאי שבת. לכן יש להמשיך ולהישמע להנחיות ולא לקחת סיכונים מיותרים.

נקודת התורפה המרכזית בימים אלו היא בתי הכנסת. דווקא במקומות שבהם יש התקהלות, תפילה ותחושת ביטחון, נדרשת דריכות מיוחדת. חשוב לוודא מראש היכן נמצא המרחב המוגן הקרוב, ולהישמע מיד לכל הנחיה.

גם בשגרת העירייה נמשכת הפעילות במלוא הכוח. כבר אתמול בלילה החלה העירייה בפינוי פסולת החג ברחבי העיר, כדי לשמור על ניקיון, סדר ורציפות תפקודית.

הממ”קים העירוניים ממשיכים להיות פתוחים וזמינים לטובת הציבור בכל רחבי העיר.
מצ״ב הודעה עם מיקום הממ״קים.

כמו כן, ניתן להתקשר למוקד 106 לקבלת מידע בשפות שונות.

0

ליחצו על האריה וכנסו ישירות לקבוצת הוואטסאפ הכי גדולה בעיר

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

כתוב תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*