הפקקים הבלתי נגמרים, החום הכבד של חודשי הקיץ, הלחץ היומיומי וההתמודדות עם יוקר המחיה והמצב הכלכלי יוצרים מציאות מאתגרת עבור נהגים רבים באשדוד. האם כל אלה משפיעים גם על רמת הסבלנות ועל שיקול הדעת מאחורי ההגה? קשה לקבוע בוודאות, אך נתוני האכיפה לשנת 2025 מצביעים על תמונה מדאיגה: מאות נהגים בעיר נתפסו כשהם חוצים צומת באור אדום, עבירה שעלולה להפוך ברגע אחד לאסון ולגבות מחיר כבד בחיי אדם.
למרות הסכנה הברורה והענישה המחמירה, נהגים רבים באשדוד ממשיכים שלא לציית לרמזור אדום. מנתוני עמותת אור ירוק עולה כי בשנת 2025 נרשמו בעיר 297 דוחות בגין העבירה, כאשר בחמש השנים האחרונות נרשמו בסך הכל 1,101 דוחות לנהגים שחצו צומת באור אדום.
עלייה מחודשת במספר הדוחות
פילוח הנתונים מצביע על תנודתיות במספר העבירות לאורך השנים. בשנת 2021 נרשמו באשדוד 242 דוחות, בשנת 2022 ירד המספר ל-162, ובשנת 2023 נרשמו 108 דוחות בלבד. עם זאת, בשנת 2024 חלה עלייה חדה ל-292 דוחות, ובשנת 2025 המשיכה המגמה עם 297 דוחות נוספים.
עשרות אלפי עבירות ברחבי הארץ
ברמה הארצית רשמה משטרת ישראל בשנת 2025 לא פחות מ-45,239 דוחות בגין אי ציות לרמזור, ממוצע של 124 דוחות מדי יום. מתוך כלל הדוחות, 22,623 נרשמו באמצעות מצלמות אכיפה ו-22,616 ניתנו באופן ידני על ידי שוטרים.
עוד עולה מהנתונים כי 2,301 נהגים ונהגות היו מעורבים בשנת 2025 בתאונות דרכים לאחר שלא צייתו לרמזור, נתון המהווה 27 אחוז מכלל הנהגים שהיו מעורבים בתאונות בעקבות עבירות תנועה.
0
0
אשדוד בין הערים עם מספר עבירות משמעותי
ברשימת הערים שבהן נרשם מספר הדוחות הגבוה ביותר בשנת 2025 מובילה תל אביב-יפו עם 3,735 דוחות, אחריה ירושלים עם 2,460 דוחות וחולון עם 1,531 דוחות. באשדוד, כאמור, נרשמו במהלך השנה 297 דוחות בגין אי ציות לרמזור אדום.
הענישה כבדה, אך התופעה נמשכת
נהגים שייתפסו חוצים רמזור אדום צפויים לקנס של 1,500 שקלים ולצבירת 10 נקודות חובה לפחות. במקרים חמורים יותר, שבהם נוצר סיכון למשתמשי דרך אחרים או כאשר מדובר בעבירה חוזרת, עלולים הנהגים לעמוד לדין, לספוג פסילת רישיון ואף להתמודד עם השבתת הרכב.
עמותת אור ירוק: להגביר את האכיפה בצמתים מסוכנים
עו"ד יניב יעקב, מנכ"ל עמותת אור ירוק, התייחס לנתונים ואמר: "אי ציות לרמזור היא תופעה רחבה ומסוכנת הגורמת למותם של עשרות בני אדם בכל שנה. אדם נכנס לצומת כאשר האור הירוק מופיע והוא בטוח כי הדרך פנויה, בעוד שנהג אחר נכנס לצומת באור אדום. עוצמת הפגיעה קשה במיוחד משום שהיא מתרחשת בצדו של הרכב, אזור שבו ההגנה על הנהג פחותה. במשטרה חייבים לרכז מאמץ אכיפתי ולצמצם את התופעה באמצעות הצבת מצלמות בולטות ומשולטות בצמתים אדומים ומרובי נפגעים".
צילום: ארכיון
0
0
אנחנו משתדלים לתת קרדיט בהתאם. אם במקרה שכחנו, תדעו שאנחנו פועלים בהתאם לחוק זכויות יוצרים, סעיף 27א. תוכלו לפנות אלינו במייל לקבלת קרדיט:[email protected]

























