טענות הורים מול נתוני העירייה: מחלוקת סביב הסעות החינוך המיוחד באשדוד

טענות הורים מול נתוני העירייה: מחלוקת סביב הסעות החינוך המיוחד באשדוד

שבועות ראשונים של שנת לימודים הם תקופה מורכבת עבור מערך ההסעות העירוני, אבל כאשר מדובר בילדי החינוך המיוחד, גם תקלה נקודתית עלולה להפוך עבור ילד ומשפחתו לבעיה משמעותית. בימים האחרונים עולות באשדוד טענות מצד הורים על איחורים, הסעות שאינן מגיעות, בקשות להסעה שנדחו ומחסור בסייעות. מנגד, עיריית אשדוד מציגה נתונים שלפיהם הרוב המכריע של מערך ההסעות פועל כסדרו ומודיעה כי לאחר תקופת ההתארגנות יוטלו קנסות על חברות ההסעה בגין איחורים ואי הגעה.

יו"ר האופוזיציה במועצת העיר, עו"ד הלן גלבר, פנתה לראש העיר ד"ר יחיאל לסרי בדרישה להתערבות בנושא, בעקבות פניות של הורים לילדים בחינוך המיוחד. לטענתה, לצד בעיות בזמני ההסעות ובפעילותן, ישנם גם ילדים שבקשותיהם להסעה נדחו וכן ילדים שטרם קיבלו סייעות צמודות שלהן הם זקוקים.

במכתבה לראש העיר טוענת גלבר כי בקשות להסעת תלמידים בחינוך המיוחד, בהם תלמידי כיתות קטנות וילדים המתמודדים עם מוגבלויות שונות, נדחו על ידי מחלקת ההסעות. לדבריה, בחלק מהמקרים מדובר בתלמידים שלטענתה עומדים בתבחיני הזכאות.

0

להשתתפות ליחצו

0

גלבר מפנה לחוזר מנכ"ל משרד החינוך ומציינת שני מסלולים לקביעת השתתפות משרד החינוך בהסעות: זכאות בהתאם למרחק ממוסד החינוך, ומקרים של מוגבלויות מסוימות שבהם, לדבריה, הזכאות אינה תלויה במרחק.

במכתב מוצגים שני מקרים של תלמידים ששובצו בבית הספר "רימונים". במקרה הראשון מדובר בתלמיד כיתה ד', שלטענת גלבר מצבו הרפואי מקנה לו זכאות להסעה ללא תלות במרחק, אך בקשתו נדחתה. במקרה השני מדובר בתלמיד המתגורר ברובע ח'. גלבר טוענת כי המרחק מביתו לבית הספר עומד בתבחינים הנדרשים, אך גם בקשתו נדחתה. לדבריה, כתוצאה מכך הילד נותר בבית ואינו מגיע ללימודים.

גלבר מותחת ביקורת גם על תשובות שלטענתה נמסרו להורים, ובהן הדרישה מהאם לדאוג בעצמה להבאת הילד למוסד החינוכי.

0

0v

ההורים מעלים טענות גם על תפקוד ההסעות

הסוגיה אינה מסתכמת בשאלת הזכאות. על פי פניות שהגיעו גם לכלי תקשורת בעיר, הורים טוענים לאיחורים, להסעות שאינן מגיעות במועד ובמקרים מסוימים אינן מגיעות כלל, וכן לקושי בקבלת מענה בזמן אמת כאשר מתרחשת תקלה.

באחת הפניות שפורסמו סיפרה אם לילדה עם צרכים מיוחדים ומצב רפואי מורכב כי היא נאלצת לעיתים להמתין להסעה מבלי לדעת מתי תגיע, ובמקרים מסוימים להסיע את בתה בעצמה בהתראה קצרה.

לצד נושא ההסעות, גלבר מעלה במכתבה גם את סוגיית הסייעות הצמודות. לדבריה, הורים לילדים עם צרכים מיוחדים, ובהם ילדים עם לקויות ראייה קשות ומחלות גנטיות מורכבות, טוענים כי טרם הוקצו לילדיהם הסייעות הנדרשות. לטענתה, מעבר לקושי להשתלב במערכת החינוך, הדבר עלול ליצור גם סיכון בטיחותי ובריאותי בשל חשש לנפילות, מעידות ופציעות.

העירייה: 395 מתוך 400 הסעות פועלות כסדרן

מנגד, עיריית אשדוד מציגה תמונה רחבה יותר של פעילות מערך ההסעות. על פי נתוני מחלקת ההסעות, העירייה מפעילה כ-400 הסעות מדי יום עבור כ-2,400 תלמידים. לטענת העירייה, 395 מתוך 400 ההסעות פועלות באופן סדיר ותקין, שהם 98.75% מהמערך. הנתונים הללו פורסמו היום גם בכלי תקשורת נוספים בעיר.

בעירייה אומרים כי עד כה התקבלו חמש תלונות וכי כולן נמצאות בבדיקה ובטיפול. עוד מסבירים בעירייה כי בתחילת שנת הלימודים נדרשות חברות ההסעה לתקופת התארגנות של כשבועיים עד להתייצבות המערך.

השנה, לדברי העירייה, הוקם לראשונה מוקד טלפוני ייעודי לטיפול בפניות ההורים. לטענתה, כל תלונה מועברת למינהל החינוך ונבדקת בזמן אמת. כעת, לאחר סיום תקופת ההתארגנות, הודיעה העירייה כי חברת ההסעות תיקנס על כל איחור ועל כל מקרה שבו הסעה לא הגיעה.

0

0

הנתונים שמציגה העירייה חשובים להבנת התמונה המלאה: אם אכן 395 מתוך 400 הסעות פועלות באופן סדיר, מדובר ברוב גדול מאוד של המערך. עם זאת, הנתון הכולל אינו מבטל את הצורך לבדוק כל מקרה פרטני, בוודאי כאשר מדובר בילד עם צרכים מיוחדים שהגעתו למסגרת החינוכית תלויה בשירות ההסעה.

גלבר דורשת בדיקה מחודשת ומימון עירוני משלים

גלבר דורשת מראש העיר להורות על בדיקה מחודשת ומיידית של בקשות ההסעה שנדחו ולבחון אותן בהתאם להוראות משרד החינוך. בנוסף היא מבקשת טיפול באיחורים ובזמני האיסוף, וכן שהעירייה תשקול מימון משלים מתקציבה עבור תלמידי חינוך מיוחד שאינם מקבלים מימון מלא ממשרד החינוך, לרבות במקרים שבהם הפער מתנאי הזכאות עומד על מטרים ספורים.

עוד היא מבקשת מראש העיר להתערב מול מינהל החינוך ולהסדיר את שיבוץ הסייעות לילדים הזקוקים לליווי. לדבריה, "לא נשלים עם הפקרתם של ילדי החינוך המיוחד באשדוד", והיא מוסיפה כי מדובר בילדים הזקוקים ליציבות, תמיכה אישית וביטחון. גלבר מבקשת להעלות את הנושא לישיבת מועצת העיר הבאה אם הסוגיות לא יטופלו עד אז.

בסופו של דבר, שתי התמונות יכולות להתקיים במקביל: העירייה יכולה להפעיל מאות הסעות שרובן פועלות באופן תקין, ובאותו זמן יכולים להיות ילדים ומשפחות שעבורם המערכת עדיין אינה מספקת מענה. השאלה המרכזית כעת אינה רק כמה הסעות פועלות כסדרן, אלא כיצד מטופלים אותם מקרים שבהם השירות אינו ניתן כנדרש, ומה נעשה בנוגע לטענות הנפרדות בדבר דחיית זכאות להסעה ואי הקצאת סייעות.

0


ליחצו על התמונה וכנסו ישירות לקבוצת הוואטסאפ הכי גדולה בעיר

0

אנחנו משתדלים לתת קרדיט בהתאם. אם במקרה שכחנו, תדעו שאנחנו פועלים בהתאם לחוק זכויות יוצרים, סעיף 27א. תוכלו לפנות אלינו במייל לקבלת קרדיט:[email protected]
פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

כתוב תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*