ראש העיר ד״ר יחיאל לסרי אירח את מפקד פיקוד העורף לפגישת היכרות בלשכתו

ראש העיר ד״ר יחיאל לסרי אירח את מפקד פיקוד העורף לפגישת היכרות בלשכתו

ראש העיר ד״ר יחיאל לסרי אירח אמש בלשכתו את מפקד פיקוד העורף אלוף שי קלפר, במסגרת פגישת היכרות רשמית. בפגישה השתתפו גם מפקד מחוז דרום בפקע״ר, מפקד הנפה, היקל״ר וראש מנהל הביטחון העירוני אלוף משנה במילואים אריה איטח.

במהלך המפגש הציג ראש העיר בפני מפקד פיקוד העורף את תורת ההפעלה העירונית לשעת חירום, שנבנתה לאורך השנים בשיתוף גורמי החירום. ד״ר לסרי סקר את דרכי ההתמודדות של העיר עם אתגרים ביטחוניים וירי רקטי, ואת תפיסת המעבר המהיר משגרה לחירום במטרה לשמור על ביטחון התושבים והחוסן העירוני.

במסגרת זו הוצגו ניהול העיר במלחמת חרבות ברזל ובמבצע עם כלביא, דפוסי הפעולה בזירות נפילת רקטות, השלמת המיגון בכל מוסדות החינוך והקמת מרכזי מיגון קהילתיים. כמו כן, הודגשה פעילות מכלול המידע לציבור, המעביר מסרים מותאמים לאוכלוסיות שונות בעיר, לצד פעילויות הפגה ותרגילים לשמירה על כשירות מבצעית ומוכנות מיטבית.

בנוסף, הוצג למפקד פיקוד העורף מסמך מנחה מקוצר המשמש את ראשי המכלולים בעירייה. המסמך מרכז את תורת ההפעלה העירונית לתרחישים שונים בשעת חירום, וכולל תובנות מעודכנות ממלחמת חרבות ברזל וממבצע עם כלביא.

מפקד פיקוד העורף הציג בפני הנוכחים את האתגרים הביטחוניים העומדים על סדר היום ואת דרכי ההתמודדות עימם. בסיום הפגישה הודה על המוכנות הגבוהה שמפגינה העיר אשדוד בשעת חירום, וציין כי המוכנות מהווה מכפיל כוח בשמירה על ביטחון התושבים והחוסן הלאומי. בשם תושבי העיר איחל ד״ר לסרי לאלוף שי קלפר הצלחה בתפקידו החשוב.

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

כתוב תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*