5 מיומנויות נדרשות לכל מנהל פרויקט

5 מיומנויות נדרשות לכל מנהל פרויקט

ניהול פרויקטים הוא תחום רחב שאותו אפשר לבצע רק על בסיס סל מגוון של מיומנויות וכישורים. החל מיכולת לבנות צוותים, דרך יחסי אנוש ועד מעקב אחר התקציב – הנה כל מה שנדרש ממנהל פרויקטים מקצועי

איש מקצוע עם רקע במדעי הניהול שעוסק בתכנון ובקרה הוא לעיתים קרובות הגורם החשוב ביותר בפרויקטים בתעשיית ההייטק, הטכנולוגיה וההנדסה. לראייה, מנהל פרויקטים מרוויח בישראל משכורת ממוצעת של 28-30 אלף ש"ח, בעוד בחו"ל השכר על תפקידים אלה הוא 40-45 אלף ש"ח בחודש. לצד זה נהנים מנהלי פרויקטים מהטבות כמו פנסיה, קרנות השתלמות וביטוחי בריאות והביקוש עבורם עולה מדי שנה.

עם זאת, מנהל פרויקטים נדרש להחזיק במיומנויות מסוימות שבלעדיהן הוא לא יכול לשרוד. הנה 5 מתוכן:

  1. בניית צוותים

פרויקטים הם מטבעם תהליכים אינטר-דיסציפלינריים שנוגעים בנושאים רבים ולכן האנשים שמצוותים אליהם מגיעים מתחומים שונים. הגורם היחיד שאחראי על גיבוש ובניית הצוות הוא מנהל הפרויקטים. כתוצאה מכך, ניהול פרויקטים דורש בניית צוותים מוקפדת ויכולת לזהות את אנשי המקצוע המתאימים לכל משימה כדי להבטיח שיתוף פעולה פורה.

  1. פתרון בעיות

אין פרויקט שאין בו בעיות. למזלם של כל הצדדים המעורבים, מנהל פרויקטים מיומן בפתרון תקלות יכול למנוע עיכובים ולהציל השקעות של אלפי ומאות אלפי שקלים. המנהל יכול לבחור באיזה גישה לנקוט על מנת לפתור כל בעיה שעל הפרק, לבחון האם הבעיות הן בין אישיות, פנימיות או חיצוניות ובמידת הצורך גם לטפל בבעיות שקשורות לסיבות טכניות.

  1. יחסי אנוש

פרויקטים בענף ההייטק ולמעשה גם בתחומים אחרים קמים ונופלים על תקשורת בין אנשים. המשמעות המיידית היא שיש צורך במנהל פרויקטים עם יחסי אנוש טובים. יחסי אנוש יאפשרו למנהל פרויקטים לדעת מה להגיד כדי להניע עובדים לפעולה, להגביר אצלם את המוטיבציה ולגלות כישורי מנהיגות. בנוסף, יחסי אנוש יעזרו למנהל הפרויקטים לדאוג שהמידע יגיע לתוך הפרויקט וייצא ממנו בצינורות המקובלים וללא קצרים בתקשורת.

  1. תכנון תקציב

ניהול פרויקטים הוא נושא רחב כי הוא מערב דרישות טכניות עם פרמטרים פיננסיים. מנהל הפרויקט חייב להיות מיומן, מנוסה ובקיא בתכנון תקציב כי הוא הגורם שאחראי עליו. כך למשל אמור מנהל פרויקטים לבדוק פערים של תכנון מול ביצוע תוך כדי הפרויקט, כמו גם להשוות בין התקציב שתוכנן לבין סכום הכסף שהושקע בפועל. זה יעזור למנהל לנבא את העלויות שנותרו לסיום הפרויקט ויכול במקרים מסוימים להציל אותו מכישלון.

  1. גמישות

גמישות היא תכונת אופי הכרחית לכל מנהל פרויקטים. בסופו של דבר, תכניות אפיון הן בסך הכל מסמך והן נועדו כדי שישנו אותן. הסוד הוא שינוי נכון ובזמן המתאים של התכניות לפי צרכי הפרויקט – ואת זה אפשר לעשות רק באמצעות גמישות וביטחון עצמי.

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

כתוב תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*