לקראת כנס ההורות השנתי שיתקיים ב16.5 באשדוד תפסנו את סימונה מורלי, מנכ"לית הרשות העירונית למאבק בהתמכרויות ובאלימות באשדוד לראיון הקדמה על מהות הכנס ואיך נבחר הנושא המרכזי להוביל את הכנס.
הרבה לא יודעים אך המרכז להורות משמעותית הינו מודל ייחודי ומוביל, מודלים רבים שפותחו במרכז מוערכים מאוד ברמה הארצית ומהווים מודל לחיקוי בערים שונות ומרכזיות בארץ.
רגע לפני הכנס ה-3 פגשנו את הגב׳ סימונה מורלי, מי שעומדת בראש הפרמידה להסבר והכנה לכנס שיתקיים בעוד כ-10 ימים.
סימונה מורלי, מנכ"לית הרשות העירונית למאבק בהתמכרויות ובאלימות באשדוד, תושבת אשדוד, נשואה ליוסי ולהם 3 ילדים ושני נכדים. לסימונה עבר צבאי מרשים והיא סא"ל במילואים, היא מספרת שקריירה הצבאית שלה עיצבה אותה ולימדה אותה לעבוד במספר זירות במקביל – בזירה המשפחתית, המקצועית והקרייריסטית, וכל זאת בשאיפה למינימום נקיפות מצפון. בעשור האחרון היא מכהנת כמנכ"לית הרשות העירונית למאבק בהתמכרויות ובאלימות באשדוד, וזאת לאחר שעסקה בפעילות ציבורית והתנדבותית בכל רחבי הארץ והחליטה שהיא רוצה להתמקד בעיר שלה שהכי נוגעת לליבה – אשדוד.
מהו האני מאמין שלך וכיצד הוא מתבטא בעשייה ברשות העירונית למאבק בהתמכרויות ובאלימות באשדוד?
"בתחומים שאני מובילה – חינוך, מניעה והסברה, אנו פועלים למיגור תופעות פסולות בחברה מחד, ומאידך חיזוק התנהגויות חיוביות. אנו עוסקים במגוון רחב של אוכלוסיות, החל מהגיל הרך, הורים ובני הדור השלישי וכן במגזרים שונים- חרדים, יוצאי הקהילה האתיופית, צרפת, חבר העמים ועוד. המטרה שלנו ברשות היא לחזק את החוסן האישי, המשפחתי והקהילתי בקרב האוכלוסיה.
כל העשייה וההצלחה שלנו הינה בזכות הצוות המקצועי ועובדי הרשות המיומנים וחדורי המוטיבציה בתחום ההורות, ממנהלת המרכז גילית אבטליון ועד לצוות המנחות והמרצות המדהימות. האני מאמין שלי הלך והתגבר עם העיסוק וההשקעה בחינוך ומניעה מהגיל הרך, הנושאים פרי לטווח הארוך. אנחנו מכוונים את הדור הבא למיקוד שליטה פנימי, יכולת עמידה בפני פיתויים וכל זאת יחד עם חיזוק ערכים נורמטיביים וערכי הנתינה, ההתנדבות, ואהבת הארץ."
"אנו פועלים בעידן הטכנולוגי שמתקדם בקצב מהיר ומאתגרים את עצמנו בכל שנה מחדש בתוכנית ובמהלך פורץ דרך ברמה העירונית והארצית – אחת הראיות לכך היא המודל הייחודי 'מרכז להורות משמעותית' שמעניק קשב ודגש להורים באשר הם הורים. תחת המרכז להורות, שמלווה במבנה אטרקטיבי ומכובד, שראש עיר ד"ר יחיאל לסרי נותן לו רוח גבית ותומך בעשייה, פותחו מודלים רבים שמוצגים גם בערים אחרות. בין המודלים השונים קיימים 'מנחת הורים בית ספרית', 'מנחת הורים בבית חולים אסותא', או 'מנחת הורים בארגונים' ששורשו במוסדות שונים ביניהם נמל אשדוד, עיריית אשדוד ועוד."
"אתגר נוסף שבעבודתנו במרכז להורות הוא כל שנה, מזה שלוש השנים האחרונות, לקיים כנס הורות ארצי- 'אשדוד חושבת הורים', בו בכל שנה מוצגת סוגייה שתעניין את הציבור ושתהיה יריית פתיחה לתהליך ארגוני, קהילתי, פוליטי חקיקתי ועוד. בשנה שעברה עסקנו במסגרת הכנס בגיל הרך ויפה שעה אחת קודם, שם הצגנו מערכים ופתרונות להורים עם לידתו של הרך הנולד. הכנס הראשון שהתקיים בשנת 2017 היה בסימן הורות בעידן הפוסט מודרני, בעקבותיו הצפנו את הסוגיות של מניעת אלימות ברשת ואיך הורים מתמודדים עם הנושא. התוצר היה עשרת הדברות להורים למניעת אלימות ברשת בקרב ילדיהם ומערכי הדרכה ממוקדים."
"השנה, בכנס שקרב ויתקיים ב16.5 בחרנו לעסוק בסוגיה שנוגעת גם לי באופן אישי- 'הורות לאורך החיים- אתגרי גיל הביניים', הורים להורים, או במילים פשוטות יותר 'גיל הסנדוויץ". אלו הם הורים בגילאי 45-60, שמצד אחד כבר יש להם זוגיות, ילדים ונכדים, הקריירה שלהם בעיצומה, ומצד שני, יש להם הורים שמתחילים להתבגר, להזדקן, ולחצות את הגיל על כל המשתמע. בכנס נעסוק בסוגייה הזו, נפגוש מומחים שיספרו איך מתמודדים עם הכל, מהי חלוקת הנטל בין בני המשפחה, ואיך מתמודדים עם הלחצים היום-יומיים והאישיים. אנו, כ'דור הסנדוויץ" נמצאים בתקופת ה'אחר הצהריים של החיים', תקופה בה מתמודדים עם שינויים מגדריים, ופסיכולוגיים רבים."
"הורות זה לא רק הורים לגיל הרך ולמתבגרים, הורות הינה לאורך כל החיים ובתוך בגזרה הזו נמצא 'דור הסנדויץ", שהוא עמוד התווך מחד הילדים ומצד שני ההורים שלהם. כל זה מביא אותנו לצורך של מרכז ההורות לפתח מודלים למתן הדרכה איכותית והעלאת המודעות לכניסה לאחר הצהריים של החיים, להיותנו 'דור הסנדוויץ". ואם נשכיל בשיתוף הציבור לפעול במישור הזה, כולל חקיקה, מחקר , נגיע לאיכות חיים טובה יותר, גם שלי ושל בני דורי, וגם של הורינו וילדינו, כך יהיה מענה הוליסטי שלם לכל המשפחה המורחבת."
מה החזון שלך בתחום ההורות בעיר אשדוד לשנים הבאות?
"החזון שלי ושל המרכז להורות משמעותית הוא להמשיך למצב ולמתג את המרכז להורות משמעותית באשדוד, ששם לו למטרה להעלות את נושא ההורות והמשפחה על סדר היום, ולסייע להורים במילוי תפקידם כי אין תחליף להורים בתפקידם המגדל. בנוסף, יש להמשיך לפתח תכניות, מודלים כמו המודל העתידי שאנו שואפים לקדם בהמשך לכנס הקרוב, וזאת בכדי להגביר את הסיכויים להצלחה של ילדינו – המשאב החשוב ביותר של מדינת ישראל."
נימה אישית לקראת כנס ההורות הקרב
"בנימה אישית, אני מזמינה את אנשי המקצוע ותושבים שהנושא קרוב לליבם, לבוא עם ראש פתוח לנושא חדשני ומאתגר, וגם להיות שותפים אחר כך בהמשך לכיווני החשיבה והעשייה של המרכז להורות עד לידי יישום ומימוש. נשמח לראותכם בכנס."