שירות הסירנות

שירות הסירנות

כמה עובדות על אזעקה, שאחרי שתקראו אותן- תוכלו לישון בשקט. אלא אם תהיה אזעקה, כמובן…:

1.     *  צופר התרעה לצרכי מלחמה הוא אומנם המצאה שהתפתחה עם החשמל והזמן, אך ידוע שכבר בשנת תרפפ"ו (אל תתפסו אותנו במילה על זה, טוב?), נהגו בני האדם להעזר בקני איילים, צבאים, ואף חלילי עץ מאולתרים כמו משרוקיות, אשר נועדו להתריע לחברים לשבט על מצוקה או סכנה.

2.    *  הצופרים הראשונים להתרעות בעת מלחמה, פותחו מתוך צורך להתריע בפני הציבור על פשיטות אוויריות, בזמן מלחמת העולם השניה כצורך למניעת אסון כבד במדינות השונות (גרמניה שלחה לאנגליה מטוסים, טילים היו פחות רלוונטים …).

קרדיט תמונה: ויקיפדיה

3.      *  את האזעקה ניתן להפעיל באמצעות גלים בעזרת קווי טלפון מהמערכות לזיהוי סכנה, אך ניתן גם להפעיל אותה באמצעות גלי רדיו! (אל תתביישו, תודו שרציתם לדעת…).

4.      *  במדינת ישראל היו שתי אזעקות במלחמת המפרץ, לפי הנוהל המקובל שליווה את המדינה מאז הולדתה- אחת עולה ויורדת שמסמנת סכנה (אייייאווווואייייאוווו, כמו הילדה של השכנה שמדי פעם עושה כדי להקפיץ לנו את הלב), וצפירת הרגעה שמסמנת כי חלפה הסכנה (צליל ארוך כמו צפירה, אההההה, כזה). אולם עד ליוני 48, האזעקה בכלל היתה הפוכה- בכדי לסמן סכנה הושמעה צפירה (כן, כמו ביום הזכרון), וכדי להודיע שהסכנה חלפה – הושמעה האזעקה שאנחנו מכירים כיום. אם חושבים על זה, לא מובן איך חשבו שהאזעקה מרגיעה מישהו…

5.    *  כיום במדינת ישראל, משמשים הצופרים גם לקריאה על רעידת אדמה ממערכת אחרת כמובן, לא זו המזהה טילים.

6.     *  לכבדי שמיעה יש את הזכות לקבל מכשיר על מנת שיותרעו בביתם בעת אזעקה.

קרדיט: פיקוד העורף, היערכות כבדי שמיעה להתרעות

7.     

*י   * יש בדלים בין האזעקות השונות במדינות השונות, ויש גם היסטוריה מוקלטת של ההתפתחות שלהם.

לא חידשנו מספיק? אז על מנת לספק את רעבכם למציאת ההבדלים בין צופר בריטי משנת 43 ולבין צופר ישראלי בשנת 91, אתם מוזמנים לחפש ביוטיוב war alarms ולגלות עולמות חדשים.

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

כתוב תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*