סלע הריגול שיצרו שני סטודנטים מ-SCE

סלע הריגול שיצרו שני סטודנטים מ-SCE

תארו לעצמכם סלע קטן באמצע מדינה עוינת שנראה תמים ומשתלב בנוף, אבל בתוכו נמצאות מערכות ריגול, מצלמות ומיקרופונים מתקדמים שמופעלים אך ורק מאנרגיה סולארית, ומשדרים 24/7. נשמע כמו משהו שנמצא רק בסרטים? דווקא לא. את הסלע הזה פיתחו לקראת סוף התואר שלהם שני סטודנטים להנדסת מכונות מקמפוס ב"ש ב SCE.

במסגרת ההכשרה במחלקה להנדסת מכונות במכללת SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון קמפוס באר שבע, היה על גיא סרוסי (26) וגיא דדון (27) לבצע פרויקט גמר. לאחר שד"ר ניר טרבלסי, אחד משני המנחים שלהם, סיפר להם על צורך שעלה מצד גורמים בתעשייה הביטחונית, החליטו השניים שפרויקט הגמר שלהם יהיה סלע ריגול אוטונומי שיעבוד באמצעות אנרגיה סולארית.

למעשה עד היום, סלעי ריגול קיימים כבר שנים רבות, אבל הטכנולוגיה שלהם הצריכה כל פעם מחדש כניסת כוחות לשטח לשם החלפת סוללות וטעינה המכשיר. סרוסי ודדון, בהנחייתם של ד"ר ניר טרבלסי ומר עידו סבג, הכניסו לסלע טכנולוגית סיבים אופטיים חדשנית שגורמת לכך שהמערכות בסלע וסוללות הגיבוי ייטענו מאנרגיית השמש ויעבדו ללא הפסקה באמצעות פאנל סולארי נסתר

לפני שייצרו את המערכת, דדון וסרוסי חקרו את הנושא בספרות האקדמית וכן סקרו מחקרים ב, ולמדו לעומק על תאים סולאריים וסיבים אופטיים וכן. לאחר מכן הם אפיינו את הדרישות מהמוצר, פיתחו מערכת קומפקטית המשלבת סיבים אופטיים ופאנל סולארי וביצעו ניסויי היתכנות. לאחר שצברו מספיק מידע ויכולות, ביצעו השניים חישובי הספק על מנת להבטיח את שימוש המערכת 24/7 והחלו בהרכבת המערכות וייצור הסלע.

למרות שמטרת הפרויקט היא ביטחונית ונועדה לעזור לכוחות בשטח, הסלעים שיצרו סרוסי ודדון מתאימים גם לשימוש חקלאי, פרטי וביתי. לראייה, מוצב אחד הסלעים בביתו של גיא דדון, לצורך שמירה ותיעוד בטיחותי. כלומר, סלע הריגול יכול לשמש גם לנוי בכל נקודה בגינה וכן לתעד מקרי  גניבה ופריצה.

ד"ר ניר טרבלסי, ממנחי הפרויקט: "הפרויקט הציג שילוב מרשים בין יזמות, חדשנות וטכנולוגיות מתקדמות. היכולת ההנדסית והרב תחומית שרכשו הסטודנטים במהלך התואר השתקפו בפרויקט מקורי ושימושי שהגיע למוצר עובד וכמעט סופי. ראוי לציין שהסטודנטים עבדו לילות כימים להצלחת הפרויקט גם בתקופת הקורונה המאתגרת ועמדו ברף הגבוה שהציבו לעצמם".

ד"ר גדליה מזור, ראש המחלקה להנדסת מכונות ב-SCE: "ההכשרה המולטי-דיסציפלינרית שאנו מקנים לסטודנטים שלנו במחלקה להנדסת מכונות ובמכללה,  נותנת להם יתרון משמעותי בתכנון ופיתוח מוצרים חדשניים. היה זה סמסטר מאתגר כי למעשה לא נפגשנו עם הסטודנטים פרונטלית והלמידה התקיימה מרחוק בזום, כאשר המנחים והצוות הטכני מדפיסים את המוצרים במכללה במדפסות תלת-מימד. יחד עם זאת, לאורך הסמסטר, בתקופה שלפני הסגר, כל עוד היה מותר, הסטודנטים נפגשו עם הצוות הטכני, בדקו איתם את המוצרים והאביזרים שפיתחו, וכך, למרות האילוצים שהקורונה יצרה, הסטודנטים הצליחו לפתח ולייצר אב טיפוס באיכות גבוהה".

צילום: גיא דדון

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

כתוב תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*