סובלים מחרדה?

סובלים מחרדה?

מידע ראשוני שכדאי לדעת מאת נאוה סלור.

חרדה היא תופעה שהמימדים שלה הולכים ומתעצמים בעולם המערבי בכלל ובישראל בפרט.
מדו"ח שפורסם על-ידי משרד הבריאות במרץ 2012 עולה, כי אחד מכל 6 בוגרים סבל במהלך חייו מהפרעת חרדה או דיכאון (שפעמים רבות הולכות יד ביד), כלומר קרוב ל-17 אחוזים מכלל הבוגרים שהשתתפו במחקר. נתונים אחרים מראים, כי בעולם המערבי אחד מכל 4 אנשים סובל מחרדה.
על אף שמדובר בהפרעה נפוצה, נדמה כי היא עדיין אינה מספיק מדוברת, מה שמוביל לכך שהמודעות לנושא עדיין איננה רבה, ועל כן, רבים החווים את התסמינים הפיזיים והנפשיים הנלווים אל החרדה לא רק שלא יודעים לתת להם שם, אלא גם לא מגיעים לטיפול.

מהי חרדה וכיצד היא באה לידי ביטוי?

חרדה היא שם כולל לקשת רחבה של סימפטומים גופניים ונפשיים- הכוללים הזעה מוגברת, דפיקות לב מואצות, קשיי נשימה, תחושת כיווץ ומתח בשרירים, חוסר מנוחה, פעילות מעיים מוגברת, עייפות ועוד- שיכולים להתעורר באופן אקראי ובלתי צפוי, ולהיתפס כתגובה חסרת פרופורציה וקיצונית למצבים ולנסיבות שאינם נתפסים עבור בני אדם שאינם סובלים מחרדה כמאיימים.
חרדה יכולה להיות ממוקדת, ולהתעורר במצבים ספציפיים, כמו חרדה חברתית, חרדה ממקומות גבוהים, חרדת מבחנים או להיות כללית (מה שנקרא בשפה מקצועית "חרדה מוכללת" או GAD).
חרדה מוכללת היא חרדה כרונית, המתמשכת על פני תקופה ארוכה והעלולה אף להתגבר בהדרגה במידה והיא אינה מטופלת כראוי. שני סוגי החרדות הללו (הממוקדת והמוכללת) יכולים להתבטא בסימפטומים שצויינו לעיל, כאשר במקרה של חרדה מוכללת, הסימפטומים לא יופיעו כהתקף חרדה נקודתי, אלא כתסמינים שאינם חולפים ושהם חלק בלתי נפרד מהמציאות הפנימית של הסובל מההפרעה.
אין ספק, כי חרדה לסוגיה השונים- יהא המינון ויהיו התדירות שלה ככל שיהיו- מפריעה לניהול אורח חיים תקין, פוגעת באיכות החיים, ויוצרת תחושה כללית של חוזר איזון, חוסר שקט ומתח תמידי שמתגברים ביחס ישר לעלייה במידת החרדה ממנה סובל המטופל.

מקורה של החרדה הוא בתת מודע

הדרכים המקובלות לטפל כיום בהפרעות חרדה הן בעזרת תרופות או באמצעות טיפולים פסיכולוגיים לסוגיהם השונים (טיפולי קוגנטיבי התנהגותי, טיפולי פסיכולוגי דינאמי).
בנוסף לטיפולים הקונבנציונאליים לטיפול בהפרעות חרדה, מציע מרכז אמירים ללקוחותיו טיפולי ריברסינג- טכניקת ריפוי חדשה ועוצמתית המבוססת על נשימה מעגלית.  כדי להבין כיצד פועלת השיטה ומהם העקרונות העומדים מאחוריה, יש ראשית להכיר בכך, שהפרעות חרדה מקורן בתת מודע.
בספרו פורץ הדרך "הפתרון לפחד וחרדה"  (The Fear and Anxiety Solution: A Breakthrough process for Healing and Empowerment with your Subconscious Mind) עוסק דר' פרידמן שוואב (Schaub), קרדיולוג במקצועו, שגילה את ההשפעה העצומה שיש לרגשות, למחשבות ולאמונות על הבריאות הפיזית, בכוחו של התת מודע, ומסביר, כיצד מקורן של הפרעות החרדה, הוא באותו חלק של נפש האדם, שאינו מודע, ושאינו נמצא בהכרה שלנו.

לכן, מסביר דר' שוואב, לא נוכל להסביר רציונאלית לאדם הנתון בהתקף חרדה בשל לחץ רב בעבודה, מדוע אין הצדקה ממשית לחרדה שלו ולמה הוא יכול להירגע ולהפסיק לדאוג (הבוס שלך מרוצה ממך, אתה נחשב מבין העובדים המצטיינים, אתה טוב בכל מה שאתה עושה), מאחר שהתת מודע אינו מדבר במילים, שהן שפה שהמודע שלנו בלבד מבין. כדי להגיע לתת מודע יש לעבוד עם תחושות, רגשות, סנסציות, תמונות ואנרגיה, מסביר שוואב.

טיפולי ריברסינג לטיפול בכל קשת הפרעות החרדה

אל הקונטקסט הזה נכנסים טיפולי הריברסינג שהוזכרו לעיל, המבוססים על נשימה מעגלית, שנמצאו כיעילים בטיפול בחרדות. נשימה מעגלית היא תהליך המדמה את נשימתו של התינוק, נשימה שבה אין הפסקה בין השאיפה לנשיפה, תהליך המאפשר להכניס לגוף כמויות אדירות של חמצן. לאורך השנים, וככל שאנחנו מתקדמים בגילנו הכרונולגי, היכולת שלנו לנשום כפי שנשמנו כאשר רק הגענו לאוויר העולם נשחקת, בשל "מירוץ החיים" בו אנחנו נתונים, שבו לא רק ש"אין לנו זמן לנשום", אלא שגם אין לנו פנאי "להרגיש" את כל מה שעולה בנו. במהלך טיפול ריברסינג נכנס לגוף פרץ עצום של אנרגיה (או חמצן), שמגיעה אל מקומות עמוקים בגוף, כולל אל התת מודע, ומפרקת מתוכו את כל הרגשות, התחושות, החוויות ותבניות האמונה ש"נחרטו" בתוכו והאחראיים לחרדה.

נאוה סלור, מייסדת ומנהלת את מרכז אמירים. לקבלת טיפים בחינם לשיפור התקשורת עם הילדים ועם בית הספר. פרטים ליצירת קשר: מרכז "רננים", ת.ד 11407, מכבים 71908, טלפון: 08-9265086, פקס: 08-9716152 נשמח לעזור ולסייע בכל שאלה.

מקור המאמר: Articles.co.il/נאוה סלור

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

כתוב תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*