אז נתחיל בלברך את סגן ראש העיר, יו״ר סיעת ש״ס באשדוד אבי אמסלם לרגל חגיגת יום ההולדת הלועזי שלו, כך לפחות מדווח לנו צוקרברג בדף הפייסבוק של אמסלם. אז באמת מכל הלב, ברכות אמיתיות וכנות לבריאות איתנה והמשך עשייה למען העיר אשדוד.
נכנסנו לבקר באותה הזדמנות בדף של אבי אמסלם וקצת התבלבלנו, לא ממש הבנו לאיזה סגן ראש עיר נכנסנו. אמסלם ונכט מככבים בדף בפוזות חבריות שלא ממש קשורות לתוכן הפוסטים.
אמסלם, שמבין לליבו של נכט כמי שהיה בפוזיציה שלו לתקופה לא מבוטלת של שנים, ורק לאחרונה החל לשקם את יחסיו עם ראש העיר מרשה לעצמו להטיף (בנועם יש לומר) את מה שהוא הבין על בשרו, לא שווה להסתכסך עם לסרי, במילים אחרות הוא אומר לו תתיישר עם הקואליציה אבל בנוסח המפולפל והמסוגנן שלו.
בעקבות פרשת ״בן גביר והקרדיט״ הוציא אמסלם פוסט מיוחד עם פניה לאלי נכט, ממש מסר אישי בו הוא כותב:
0

אלי ידידי,
כמי שלקח על עצמו להיות חלק מהקואליציה, אני מנסה להבין את רצף האירועים האחרונים שבהם ההתנהלות שלך נראית עצמאית מדי, ולעיתים אף חורגת מהקו המוסכם עליו יחד.
השר לביטחון לאומי מגיע לביקור בעיר כחלק מלוח זמנים מסודר, וגם ההצהרה שלו בנושא כניסתה של אשדוד לרשימת ערי הזכאות בכל הקשור להחזקת נשק – אינה נועדה לשמש כרקע להופעה אישית או לירי בתוך הנגמ"ש, אלא ככלי ביטחוני במציאות מורכבת, בפרט שראש העיר הד"ר יחיאל לסרי עמל והקדיש זמן ומשאבים בכל הנושא של הביטחון מכיתות הכוננות ועד נושא הנשק יחד עם השר בן גביר.
מצוקת תושבי אזורי ב' אינה חדשה. היא קיימת עוד הרבה לפני כניסתו של השר בן גביר לתפקיד – למעשה, עוד מתקופת כניסתך למועצת העיר. חשוב לשאול בכנות – מה נעשה בנידון עד היום?
אלי, אמון הוא ערך יסוד. לא קונים אותו ולא מציגים אותו – אלא בונים אותו לאורך זמן, בצעדים, בשותפות ובשקיפות. הגיע הזמן לחשוב לא רק על הנראות – אלא על הדרך.

נכט מצידו ככל הנראה הפנים ובפוסט שהוציא היום על סיור במרכזון רובע ו׳ כבר נשזר שמו של ראש העיר כחלק מאוד ברור בו מבינים כולם מי בעל הבית. אגב, למי שמסתכל מהצד ולא מעורה בפרטים מדובר בפרגון לגטימי של סגן ראש עיר לראש העיר, אולי עלו השניים חזרה על דרך המלך? בכל מקרה זה לא היה יכול להתדרדר יותר נמוך, השלב הבא היה ברור לכולם, והוא הכי פחות לכולם, קוראים לו אופוזיציה.

























