אייפד לכל מורה בחינוך המיוחד

אייפד לכל מורה בחינוך המיוחד

במסגרת תכנית "מחשב נייד לכל מורה", משרד החינוך, הסתדרות המורים ,עיריית אשדוד וקרן אתנה ותורמיו העניקו השבוע מכשיר אייפד ל-76 מורים ומורות בחינוך המיוחד. המכשירים הוענקו בטקס מרשים שנערך באשכול פיס, טקס המהווה פתיחה לשבוע החשיפה והעלאת המודעות לצרכיהם של אנשים עם מוגבלות ואוכלוסיות מיוחדות.

76 מורים וגננות לחינוך מיוחד זכו השבוע לאייפד אישי, מתנת קרן אתנה ועיריית אשדוד. בנוסף, לכל מורה תינתן השתלמות מקצועית מיוחדת של 120 ש"ש, במטרה להעצים את המורים ולאפשר להם לתקשר עם תלמידיהם ועם הסביבה באופן מיטבי. "באמצעות המחשב הנייד וההשתלמות יכולים המורים והגננות לחשוף בפני התלמידים את העולם הקסום של הטכנולוגיה המתקדמת ביותר, לסייע לצמצם פערים לימודיים, להנגיש עבורם חומרי לימוד ולחזק את כישוריהם החברתיים" אומרת טלי מימון, מנהלת המחלקה לחינוך מיוחד במינהל החינוך. תכנית ההשתלמות אגב, מתקיימת בשיתוף עבודה של מחלקת החינוך המיוחד עם המתי"א להכשרת המורים, ליווי צמוד לכל אורך השנה והטמעה נכונה של הכלים הטכנולוגיים, לצד איפיון הצרכים של התלמידים ושל מוסדות החינוך.

טקס הענקת האייפדים היה במעמד כל השותפים למיזם: מפקחות החינוך מיוחד נציגת הסתדרות המורים מנכ"לית קרן אתנה – דפנה תמיר ומשפחת דנציגר – התורמים לקרן, מנהלות, גננות ומורות וקהל רב.

חוק החינוך המיוחד שנחקק לפני 28 שנים, קבע לו מטרה "לקדם ולפתח את כישוריו ויכולתו של הילד עם הצרכים המיוחדים…", אלא שסביבת הלמידה בעידן הטכנולוגי בו אנו מצויים, השתנתה לבלתי הכר. השימוש הכמעט בלעדי בלוח ובגיר, השימוש בכרטיסיות עבודה שכתבנו, הציורים שציירנו וצבענו במו ידינו כדי שישמשו אותנו כתומכי זיכרון ועוד… פינו מזמן את מקומם לעולם טכנולוגי המתפתח בקצב מואץ. אשדוד אשר פועלת להגשמת חזון העיר החכמה, משקיעה לא מעט בתחומי הטכנולוגיה והתאמת המערכות הארגוניות למציאות המשתנה. הדברים באים לידי ביטוי גם במערכת החינוך, בסביבת למידה טכנולוגית, חדשנית, ברכישת כלים חדשים ומעודכנים, ברכישת ידע ובישום ותיעול הכלים הטכנולוגיים לשיטות הוראה המתאימות לתלמידים. מכשיר האייפד הוא בהחלט חלק מתהליך זה העובר על העיר ועל מערכת החינוך על כל זרועותיה.

הטקס החגיגי שהתקיים כאמור באשכול פיס, מתקיים לראשונה באשדוד ובאייפד החדש שהוענק למורים קיימות אפליקציות שונות ומגוונות המכוונות לשפר מיומנויות שונות למגוון הלקויות, כדוגמת תקשורת חלופית – יצירת לוחות תקשורת מותאמות אישית, ראייה – הדמיית מצבי ראייה, וסיוע בגריית ראייה, שמיעה – האייפד עצמו, יכול להפוך למכשיר שמיעה, או אפליקציה הממירה קול לטקסט, מוטוריקה – אפליקציה המעודדת שימוש באצבעות מרובות בו זמנית, אפליקציה הדורשת תנועות גסות, ואפילו אפליקציה הדורשת תנועתיות של כל הגוף, ומחוללי המשחקים – שביכולתם להפוך כל למידה, קשה ככל שתהיה, למשמעותית ולמקדמת על דרך החוויה וההנאה.

"אתם אלה שצריכים לחבר בין התוכן לטכנולוגיה, בין הכלי לתלמיד ולצרכיו, והחשוב ביותר – שום כלי טכנולוגי, לא יחליף: את רגשות האדם, את הקשר האישי, את המילה הטובה והליטוף החם. אנחנו סומכים עליכם" אמרה גב' טלי מימון בדברי ההנחיה ולאחריה נשאו דברי ברכה האנשים הבאים: מנכ"לית קרן אתנה – דפנה תמיר, מפקחת החינוך מיוחד הגב' איריס סנדלר  וגב' חופית חנונה – מורה מבי"ס גוונים שברכה בשם המורים.  גב' שרית – מדריכה ארצית לתקשוב בחינוך המיוחד וגב' אתי ניצן – מנהלת המתי"א  הוזמנו לחתום על האמנה.

בתכנית האומנותית הופיעה להקת שווים, להקה משולבת של תלמידי בי"ס מעלות עלומים וחבורת הזמר של מקיף ג', בניהולו המוזיקאלי של יובב שליט ובהנהלת מישל אלחרר.

"מטרת החינוך המיוחד היא לקדם ולפתח את כישוריו ויכולתו של הילד בעל הצרכים המיוחדים, לתקן ולשפר את תפקודו הגופני, השכלי, הנפשי וההתנהגותי, להקנות לו ידע, מיומנות והרגלים ולסגל לו התנהגות מקובלת בחברה, במטרה להקל על שילובו בה ובמעגל העבודה."

(חוק חינוך מיוחד, תשמ"ח, 1988).

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

כתוב תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*