מגמת הביוטכנולוגיה מסכמת שנת פעילות

מגמת הביוטכנולוגיה מסכמת שנת פעילות

המרכז הטכנולוגי החדיש והמשוכלל באשדוד ציין השבוע אירוע שיא נוסף, והפעם – אירוע סיום של תלמידי המגמה לביוטכנולוגיה. שנה של מחקר ולמידה והצגת העבודות, מלמדים על התהליכים המדעיים המעמיקים והמורכבים שהתלמידים עברו, תוך שהם מגלים סקרנות, התמדה ומצויינות.

אירוע הסיום לפרויקט היישומי של תלמידי מגמת הביוטכנולוגיה, שהתמקד בנושא "פוטוליאז-אנזים" – אשר משמש "כלי ביוטכנולוגי טבעי" המנטר עם נזקי קרינת  UV בתאים – נערך בנוכחות קהל רב שכלל הורים גאים, מנהלי מוסדות חינוך, מורים, חוקרים ואורחים מעולם המדע והחינוך, והיווה סיכום מעורר השראה לשנה של מחקר ולמידה מעמיקה ועשייה.

ראש מנהל החינוך, הגב' יהודית ביטון, נשאה דברי ברכה וסיפרה על המרכז החינוכי החדשני וחשיבות החיבור בין מחקר מדעי לבין עולם הלמידה הבית־ספרי. "היום ראינו כיצד תלמידים יכולים להוביל תהליכים מדעיים מורכבים מתוך סקרנות, התמדה ומצוינות", אמרה.

מפמ"רית (מפקחת מרכזת) ביוטכנולוגיה, הגב' יהודית דסקלו, שיתפה את הקהל במסע הלא פשוט של הקמת המעבדות המתקדמות ובחירת תחום המחקר הייחודי למרכז ביולוגיה סינטטית, במטרה לתכנן וליצור מערכות ביולוגיות חדשות או לשפר מערכות טבעיות. דסקלו ציינה כי מדובר ב"תהליך ארוך שדרש חשיבה מעמיקה על מה חשוב ללמד, איך לחבר את הידע המדעי להיבט היישומי ואיך להנגיש מדע לתלמידים בתיכון, ברמה של אקדמיה".

בהמשך הציג החוקר הראשי של הפרויקט, יובל כהן, את מהלך המחקר – שכלל בדיקה של השפעת קרינת UV על דנ"א בתאים מהונדסים גנטית, בעלי מנגנוני תיקון ייחודיים, תוך שימוש במכשור ביוטכנולוגי מתקדם ובשיטות עבודה מעבדתיות אמיתיות.

ד"ר ליאורה סגל, המדריכה הארצית לביוטכנולוגיה, יחד עם ד"ר לנה משניק, ראש מגמת ביוטכנולוגיה, שיתפו את הקהל בתהליך הארוך והמרתק שהפך את הרעיון המדעי לפרויקט חינוכי של ממש: "מה שהחל כרעיון התפתח לתכנית רב־שלבית, ועם כל תלמיד ותלמידה התגבשה הלמידה לכדי תוצר מרשים ברמה אקדמית".

תלמידי המגמה דיברו בגאווה על חוויית הלמידה, על השימוש באמצעים מתקדמים במעבדות, ועל היכולת לראות את הקשר בין התיאוריה שלמדו בכיתה לבין היישום המעשי: "זה לא עוד שיעור. זו למידה שחיה ונושמת דרך הידיים, דרך השאלות, דרך הניסוי והתהייה", אמרו.

לסיום, מספר סטודנטים צעירים מהאקדמיה הסבירו על חשיבות התחום ועל תרומתו לעולם המחקר המדעי והיישומי הביו־טכנולוגיים, ואף הדגישו את יתרונו של מי שכבר בתיכון נחשף לתהליכים מורכבים מעין אלו.

מנהלת המרכז שרי חזי, סיכמה את האירוע: "אירוע השיא של אתמול היה אבן דרך משמעותית בפרויקטים של תלמידי י״א ובעשייה הכה חשובה של מגמת ביוטכנולוגיה במרכז. למידה משמעותית נוצרת מהתנסות ומהקשר, וזו ממש לא סיסמה. היום הוכח שוב כי כשמאמינים בתלמידים, הם מגיעים רחוק". חזי הודתה לכל השותפים בתהליך, מבניית המגמה והעבודה המשותפת ועד להפקת האירוע, וציינה כי "האירוע היווה לא רק סיכום לפרויקט, אלא התחלה של עתיד מבטיח לתלמידים שמובילים את הדור הבא של המחקר הביוטכנולוגי".

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

כתוב תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*