למרות מאמצי העל של עיריית אשדוד, העלאת הכוננות והרצון הטוב שבאמת קיים צריך להודות שאיתני הטבע גדולים על אשדוד, כמו על עוד ערים בארץ ובטח בעולם. אין כל כך מה לנסות להתגונן מלבד לעשות כל מה שניתן במסגרת התשתיות הקיימות כדי למזער נזקים עד כמה שניתן. ואת זה העירייה עושה!
ככל שימשיכו לרדת ממטרים מרוכזים בזמן קצר תהיינה הצפות, את המחיר שצריך כדי לשלם עבור החלפת תשתיות ברמת מניעה טוטאלית אף עירייה לא תהיה מוכנה לשלם.
אם קיים פיתרון מהיר יחסית (של כמה שנים טובות קדימה) הוא פינוי ובינוי של הרחובות הנקודתיים שנמצאים גאוגרפית בשרוול זרימה בעייתי, שום ניקוז תעלה לא יצליח לעמוד בכזאת כמות משקעים וצריך להודות, אי אפשר להיות מופתעים כל פעם מחדש.
מה כן צריך?
לחשוב על פיתרון מיידי לפיתרון ארוך טווח, להתחיל לקצר בירוקרטיה ולתת עדיפות ליזם שמוכן לקחת על עצמו את פינוי השכונות הבעיתיות ולצאת לדרך עם פרוייקט חדש עם תשתיות מודל 2025 שמותאמות לבעיית הממטרים הנקודתיים שרק ימשיכו לפקוד אותנו יותר ויותר בשל ההתחממות הגלובלית.
ניתן לראות שבכל המדינה ובכל העולם מזג האוויר מחריב שכונות וערים שלמות. התשתיות עליהן נבנתה רוב מדינת ישראל לא לקחו בחשבון כמות כזאת של גשמים, בטח לא מרוכזים בפרקי זמן קצרים כל כך.
אז בואו נשלים עם העניין שאין הרבה מה לעשות, עיריית אשדוד לא יכולה לעצור את המים אבל בהחלט יכולה לעצור את הבירוקרטיה ולהתחיל לתכנן כבר היום את תשתית הרובעים הישנים לקראת תכנית חדשה ומותאמת יותר.
רחוב הרב לוין פינת יצחק הנשיא באשדוד – צילום של ברוך פרידמן