יצירות נבחרות של 12 אומנים עיוורים ולקויי ראיה נכללים בקטלוג "הצבע הפנימי" שהוענק היום לראש העיר, במטרה לקדם מודעות לאוכלוסיות עם צרכים מיוחדים. חלק מהיצירות הוצגו בתערוכות וזכו לשבחים נלהבים, וכמה מהן אף הוצגו במשכן הכנסת ביום הבליינד דיי. אומנות מזווית אחרת. קטלוג האמנות "הצבע הפנימי" הוענק היום לראש העיר ד"ר יחיאל לסרי, על ידי שלושה אמנים לקויי ראייה, נציגי סדנת אמנות במרש"ל אשדוד. הקטלוג, פרי יצירה של 12 אמנים עיוורים ולקויי ראייה, מאגד בתוכו יצירות נבחרות שציירו משתתפי הסדנא.
הקטלוג הינו תוצר של תהליך אותו עברו האמנים במסגרת סדנת האמנות במרש"ל, בהדרכתה של האמנית הגב' דליה ארבל, מאגודת אמני אשדוד. "זה 4 שנים שהסדנה מתקיימת מידי שבוע, למשך שעתיים, בהשתתפות 12 עיוורים ולקויי ראיה" אומרים במרש"ל ומציינים כי מדובר בפעילות המהווה אבן דרך בהישגיהם ובהצלחתם של האמנים לקויי הראיה. עוד מוסיפים הם בגאווה מופגנת כי "במשך השנים הציגו האמנים את תוצריהם בתערוכות שהוצגו במוזיאון מונארט לאמנויות ובגלריית דואט" ומוסיפים "בשנתיים האחרונות אף נבחרו יצירותיהם להתפרסם בתערוכה שנערכה במשכן הכנסת ביום הBlind Day לאות יום ההזדהות עם אנשים עיוורים וכבדי ראיה במדינת ישראל".
האמנים שנבחרו לייצג את קבוצת האמנים, הגיעו לביקור בלשכת ראש העיר וסיפרו כי הם משתתפים בסדנא מיום הקמתה וכן הם פעילים במרש"ל מידי שבוע בחוגים ובפעילויות נוספות, כגון מועדון חברתי, אמנות בעץ, קבוצת בישול–טעמים במרש"ל, קבוצת קולנוע, סדנת תיפוף, אולפן ועוד. את האמנים ליוו גב' אורנה טוביאס, מנהלת מחלקת שיקום, וגב' אסנת בן מיכה, מנהלת מרש"ל אשדוד
בין חברי הקבוצה, נבחרו שלושה אנשים שהציגו עצמם ואת עשייתם השגרתית:
1. לודמילה סוחוטניק – בת 51, בעלת תעודת עיוור מזה 10 שנים. נשואה ואם לשתי בנות, עובדת בחברת ORS בפרויקט של משרד הבריאות – הדרכת אנשים המתמודדים עם מחלות נפש. במפגש סיפרה: "הראיה שלי החלה להתדרדר לפני 10 שנים, אסנת התקשרה אליי ואמרה לי לבוא לסדנת ציור, חשבתי איך אצייר, אני אפילו לא מצליחה לשים אודם בשפתיים ולא מזהה צבעים? אבל, מאז אני מגיעה מידי שבוע למרש"ל והיום אני מצליחה ליצור יצירה שלמה".
2. דניאל אסולין – בן 63, נשוי ואב לחמישה ילדים. בעל תעודת עיוור מזה 11 שנים. בעברו מחנך ומורה ללשון, פרש לפנסיה מוקדמת מעבודתו עקב התדרדרות במצב ראייתו. "יצאתי לפנסיה מוקדמת בעקבות התדרדרות בראייתי. בפעם הראשונה שהחזקתי מכחול במרש"ל, הידיים רעדו לי. הבית שלי היום זה כמו גלריה גדולה שמתחדשת כל הזמן. מרש"ל ממלא לי את כל השבוע ומהווה מקום חם בו כל אחד מוצא את הפעילות שמתאימה לו ומשתלב בה".
3. גדעון (גי) הזיזה – בן 67, עלה מצרפת בשנת 2005. בעל תעודת עיוור מזה 9 שנים. נשוי ואב לשני ילדים. בנוסף ליצירותיו במרש"ל, גדעון פתח גלריית אמנות בביתו ואף מוכר את יצירותיו באופן פרטי. גדעון סיכם בקצרה: "מעולם לא ציירתי קודם, התחלתי לצייר במרש"ל והיום זה כל עולמי".