הטכנולוגיה בחדר הניתוח של העתיד תצא מאשדוד

הטכנולוגיה בחדר הניתוח של העתיד תצא מאשדוד

השבוע התקיים ב-SCE המכללה האקדמית להנדסה אשדוד כנס פרויקטים של המרכז ליזמות וחדשנות EIC במכללה. במהלך הסמסטר האחרון עבדו הסטודנטים במרכז על פיתוחים שונים בשיתוף בית החולים אסותא בעיר.

בכנס שהתקיים השבוע הציגו סטודנטים של SCE המכללה האקדמית להנדסה באשדוד את הפרויקטים שיצרו בחצי השנה האחרונה במסגרת המרכז ליזמות וחדשנות הפועל במכללה, EIC. הפרויקטים של הסטודנטים בוצעו בשיתוף בית החולים אסותא באשדוד ומשרד הביטחון. גופים אלו נפגשו עם הסטודנטים וסגל ההוראה וסיפרו להם על בעיות שעולות בעבודה היומיומית, דרכי העבודה הנהוגות כיום ודרישות מקצועיות למוצרים בהם הם משתמשים במהלך העבודה. הסטודנטים התבקשו במסגרת הפרויקט לחשוב על פתרונות לבעיות שהציגו להם ולייצר מודל אב-טיפוס בהתאם.

ד"ר אסף פרץ, ראש מחלקה פנימית בביה"ח אסותא, נפגש עם הסטודנטים בתחילת התהליך וסיפר כי אחד האתגרים הגדולים בבתי חולים, בשל עומס החולים, הינו חלוקת תרופות למאושפזים. הסטודנטים, במהלך המחקר לפרויקט גילו כי אכן מדובר בבעיה אמיתית כאשר בארץ מדי שנה מתים כמעט פי שניים מטעות במתן תרופות מאשר בתאונות דרכים.

הסטודנטים חשבו על פתרונות יצירתיים ובנו מודלים של המערכות שתכננו. מערכת אחת מחלקת את התרופות בצורה אוטומטית לפי שם המטופל. המערכת השנייה מחזיקה את כוסות התרופות של כלל המטופלים במחלקה ומוציאה את הכוס הנכונה, עם התרופות הרצויות, על ידי סריקה של קוד המטופל. כך, כאשר האח מזין את פרטי המטפל, מערכת אוטומטית מזינה לכוס את התרופות הרצויות, כפי שקבע לו הרופא, ומגישה אותן ללא אפשרות לטעות בזיהוי.

הפרויקט עם בית החולים אסותא הינו חלק מתוכנית ה challenge, תוכנית ייחודית לפיתוח חדשנות הנדסית בארגונים, בה משתתפים ארגונים וחברות נוספות שהוצגו בכנס. "כל הפרויקטים שהוצגו בכנס נבעו מבעיות אמיתיות של התעשייה" סיפרה ד"ר נטע קלע, ראש המרכז ליזמות וחדשנות EIC במכללה. "בית החולים אסותא  העלה בעיות ודרישות מקצועיות. הסטודנטים שלנו התבקשו לעשות את כל השאר – הם התבקשו לחקור את התחום, לחשוב על פתרון ולייצר מודל ראשוני המדגים יכולת יישומית לטיפול בבעיה. נציגי בית החולים אסותא הביעו שביעות רצון מביצועי הסטודנטים, שהצליחו לבנות מודל פעיל בתוך מספר חודשים, בזמן שהם לומדים מקצועות נוספים בתואר להנדסה. אני בטוחה ששיתופי הפעולה הללו יניבו תוצרים אמיתיים בעתיד. התכנית שלנו נועדה לחנך את הסטודנטים לפתח פתרונות לאתגרים שעולים מהשטח – לחשוב בצורה יצירתית וחדשנית ולהביא את הידע ההנדסי שצברו לכדי פתרון ישים. אני מאמינה שהפרויקטים שהציגו הסטודנטים בכנס הם הוכחה ליצירתיות וליכולת ההנדסית שלהם".

בתמונה: הדמייה של שימוש במערכת  |  קרדיט: ינון אוחיון, אורון קסטנבאום, דוד גולן, איגור מגר, רועי כחלון.

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

כתוב תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*