ג'בוטיקבה, לונגן וגרגר פנמה

ג'בוטיקבה, לונגן וגרגר פנמה

בשבוע שעבר התקיימה פעילות נוספת ביער המאכל ברובע ט"ו. היה זה עוד מפגש שבו תושבים ונאמני היער מגיעים לגן ונוטעים בו צמחים ושתילים נוספים. במפגש האחרון נכונה הפתעה לבאי היער: ראש העיר ונכדיו הגיעו ליער והיו שותפים לנטיעות. המצלמה מיהרה לתעד.

יער מאכל הוא הטרנד החדש של מיזמי סביבה וקיימות. היער שניטע ברובע ט"ו ממשיך להתרחב ובמחלקת איכות סביבה של עיריית אשדוד מספרים על תושבים רבים שמבקשים להקים יער מאכל גם בסביבת מגוריהם ולהיות חלק מעיצוב ושמירה על הסביבה. "ליער המאכל יש תרומה משמעותית לסביבה ולמערכת האקולוגית" אומרת גב' ימית הוניקמן, מנהלת המחלקה, ומדגישה את תרומתו הבריאותית של היער הן לאדם והן לכל מרכיבי הטבע –  ציפורים, חרקים וצמחים.

במפגש האחרון שהתקיים ברובע ט"ו, נטלו חלק תושבים הגרים ברובע, חברים שנמנים על קבוצת נאמני היער ותושבים מרחבי העיר. גם ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי הגיע ליער וביחד עם נכדיו השתתף בנטיעות. ד"ר לסרי אמר כי "יער המאכל הינו פרויקט קהילתי שתוכנן עם הקהילה ומהווה חיבור של התושבים עם הטבע". והודה לכל מי שנטל חלק במיזם וממשיך לטפח ולתחזק את היער.

כמו הרבה פרויקטים בעיר, גם יער המאכל הוקם הודות לשיתופי פעולה עם גורמים שונים בקהילה ובהם חברת אדמה אגן שרואה במיזם חלק ממיזמי האחריות התאגידית ותרמה מאה אלף ₪ למיזם, חברת ריפורסט שאחראית על התכנון והליווי, אגף הנטיעות שמימן כחצי מיליון ₪ מכספי משרד הפנים לביצוע תשתיות, השקיה והצבת ספסלים, הרשת הירוקה, מינהלת הרבעים ט"ו-ט"ז-י"ז, החברה העירונית לתרבות הפנאי, המד"צים, מתנ"ס דקל ומתנ"ס עם שלום שאירחו את המפגשים וההדרכות, מינהל החינוך שמקדם פעילות באתר, תלמידים מבית ספר גוונים ותלמידי מקיף ז' שאימצו את הפרויקט, נאמני יער ותושבים. על המלאכה מנצחת המחלקה לאיכות הסביבה בעיריית אשדוד.

כזכור, התקיימו כבר שני מפגשים ובכל פעם נשתלו צמחים שונים בחלק אחר של הגן. הפעם ניטעו עצי פרי על שטח הפארק, בגן הסמוך לצומת הרצל יצחק רבין. עצי הפרי הינם זנים טרופיים וסוב-טרופיים כמו פאפאיה, פיטנגו, קרמבולה, מנגו, ליצ'י, אנונה, אבוקדו, פומלית ואתרוג וכן עצים חדשים שטרם היכרנו כמו ג'בוטיקבה, לונגן (דומה לליצ'י) חמאת הבוטנים, גרגר פנמה (דומה לדובדבן) וספוטה שחורה (עץ השוקולד).

"אני שמח לראות כיצד יער המאכל הולך ומתרחב ובכל פעם נוטעים בו עצים נוספים" אומר ד"ר לסרי ומגלה "נכון להיום יש ביער מעל 70 עצי פרי וכ-350 צמחי תבלין ומרפא". הספק מרשים ליער שהתחיל את פעילותו ב-2019 וכבר מציג חלקה מטופחת וקהל אוהדים הדואג לתחזק את הגן בקביעות. הוניקמן מוסיפה ואומרת כי "יער מאכל הוא דוגמא מצוינת למיזם שבו כולם שותפים וכולם מנצחים". היא מציינת לשבח את הנאמנים שעוברים הכשרה מיוחדת כיצד לטפל ביער המאכל ואת הפורום המוביל המגבש גם תכניות עתידיות להרחבת היער וטיפוחו.

צבי מנור, סמנכ"ל תפעול אדמה ישראל: "יער המאכל הינו פרויקט קהילתי ייחודי, שאדמה אגן שמחה לקחת בו חלק. ביער נשתלו עצי פרי וצמחי תבלין שיעמיקו את החיבור של תושבי העיר לאדמה ולחקלאות, בעיקר לאור העובדה שהקהילה מתחזקת את היער בעצמה. עובדי המפעל מגיעים ותורמים לשדרוג היער ומבליטים את ערכי החברה שעוסקים בחיבור החקלאות, האדמה והקהילה". מנור מזמין את כולם להגיע ולהתנדב ולבסוף גם ליהנות מהטבע ומהפירות.

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

כתוב תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*