בסקר הלמ״ס המלא: אשדוד במקום ה-16 במדד איכות החיים

בסקר הלמ״ס המלא: אשדוד במקום ה-16 במדד איכות החיים

עיריית אשדוד גאה מאוד בתוצאות הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בתחומי הביטחון, המיחזור ושביעות הרצון מהפארקים לשנת 2023, השנה אליה מתייחס הסקר. בצדק דואגת להבליט את הישגיה ופחות את התחומים בהם הצליחה פחות.

סקר הלמ״ס מורכב מעוד הרבה מאוד נושאים בתחומי החיים והתוצאה האמיתית צריכה להיות הממוצע של כלל התחומים.

יש מי שיגיד שביטחון זה התחום הכי חשוב ויש מי שיגיד תעסוקה. יש מי שיחפש מיחזור ויש מי שיחשוב שדווקא תרבות זה בראש סדר העדיפות שלו או שלה.

לכן, הממוצע הוא מה שחשוב כדי שכולם או לפחות יהיה מרוצה. במקרה הממוצע אשדוד פחות הצליחה בלשון המעטה. בדירוג הערים הגדולות של 100,000 תושבים ומעלה אשדוד התמקמה במקום ה-16 הלא מכובד אחרי אשקלון, בני ברק, חדרה, חולון, בית שמש, פתח תקווה ועוד…

צריך להבין שהעיר אשדוד מורכבת מאוד עם תושבים מנוגדים בדעותיהם. אחוז הקהילה החרדית מגיע כבר לכ-25% וכל דרישותיו מעיר נוגדים לגמרי את האוכלוסייה יוצאת חבר העמים שדרישותיה אחרות לגמרי, בהיעדר הומוגניות ברמה של עיר כמו אשדוד בשילוב דירוג סוציואקונומי נמוך (5) אין ממש סיכוי לצאת טוב בסקר מסוג זה.

 

 

מצד שני זה פחות הוגן מצד עיריית אשדוד לשלוף בפינצטה נתון אחד מהסקר, חשוב ככל שיהיה ולעשות עליו קמפיין כאילו שהעיר היא סיפור הצלחה. שקיפות היא לא רק אתר אינטרנט עם מידע לציבור, שקיפות היא גם לפרסם את כל הסקר, לטוב ולרע ולהגיד איך בכוונת העירייה לטפל בנושאים הפחות מוצלחים כדי שבפעם הבאה נעלה בדירוג ונעקוף ערים שאין סיבה שבעולם שנהיה אחריהן.

לפעמים דרך טבלה עם אינפוגרפיקה נכונה ניתן לראות הנתונים בדרך שממחישים את המצב בצורה שמביאה את האמת בצורה אחרת לגמרי מאחיזת העיניים של קמפיין הביטחון של העירייה.

 

 

ב-2 טבלאות שונות פורסם ב-2 האתרים הכי מפורסמים ופופולאריים בישראל,  ynet ו- n12 מדד איכות החיים )שמתבסס על אותו הסקר ששם אותנו מקום ראשון בישראל בביטחון)  שם משוכלל כל הסקר שקובע את מדד איכות החיים נכון לסוף שנת 2023 ושם, איך לומר מצבנו לא מזהיר, כאמור אשדוד מוקמה במקום ה-16 מתוך 18. אפשר ורצוי יותר.

 

אז עשינו קצת סדר והבאנו סיכום תמציתי של הדו״ח

אשדוד נמצאת בקבוצת הערים עם ציון כולל נמוך במדדי איכות חיים.

מתוך 57 מדדים הזמינים עבור אשדוד, ב-20 מדדים מצבה טוב יותר מהממוצע הארצי, וב37- מדדים מצבה פחות טוב מהממוצע הארצי.

מצבה של אשדוד היה טוב במיוחד לעומת הממוצע הארצי במדדים האלה:

אשדוד מובילה באחוז החשים ביטחון בשעות החשכה (82.7% לעומת 73.9%) מִ חזור (39.9% לעומת 25.6%) נגישות למחשב (89.8% לעומת 79.8%) אחוז המועסקים במשרה חלקית שלא מרצון (0.52% לעומת 1.0%) שביעות רצון מפארקים ומשטחים ירוקים באזור המגורים (75.0% לעומת 61.7%)

מצבה של אשדוד היה פחות טוב מהממוצע הארצי במדדים האלה:

אחוז גבוה של תחושת בדידות (23.5% לעומת 20.4%) שביעות רצון מהאיזון בין עבודה לתחומי חיים אחרים (48.5% לעומת 65.9%)

 

לסקר המלא

 

 

 

 

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

כתוב תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*