ביום ראשון הלימודים בבתי הספר והגנים יתחילו בשעה 11:00

ביום ראשון הלימודים בבתי הספר והגנים יתחילו בשעה 11:00

מערכת החינוך באשדוד, כמו בכל רחבי הארץ, תושפע ביום א׳ מהחרפת צעדי המחאה של הסתדרות המורים. על רקע הקיצוץ הרוחבי בשכר עובדי המדינה, הכריזה הסתדרות המורים כי הלימודים בגני הילדים ובבתי הספר הרגילים יחלו בשעה 11:00 – זאת במחאה על הפגיעה הישירה בשכר המורים. גני הילדים ובתי הספר לחינוך מיוחד יוחרגו מהשיבושים, ויפעלו כסדרם.

באשדוד, שבה לומדים אלפי תלמידים במוסדות חינוך מגיל הגן ועד לתיכון, צפויים השיבושים להשפיע על שגרת ההורים ועל תוכניות הלימוד. בעיר, בה פועלת קהילה חינוכית פעילה במיוחד, נשמעים קולות רבים התומכים במחאה אך גם מודאגים מההשלכות על הרצף הלימודי.

לטענת הסתדרות המורים, הקיצוץ צפוי להביא לפגיעה של 400 עד 900 שקלים בשכרם של עובדי ההוראה – פגיעה ישירה שמורגשת באופן חריף דווקא בקרב ציבור שאין לו תוספות שכר כמו יתר עובדי המדינה. במשרד האוצר טוענים כי הקיצוץ נדרש בשל עלויות הלחימה המתמשכות, אך בהסתדרות טוענים כי מדובר בהחלטה חד-צדדית שמבזה את החלטת בית הדין לעבודה.

במהלך השעות 8:00–11:00 יקיימו צוותי החינוך כנסי הסברה ולא יתקבלו תלמידים. נמסר כי עובדי הוראה בחינוך המיוחד, שאין להם סידור לילדיהם, יוכלו להשתמש בזכויותיהם ולקחת יום בחירה או יום הצהרה.

מזכ"לית הסתדרות המורים, יפה בן דויד, תקפה בחריפות את התנהלות משרד האוצר:

"האוצר נוהג ביהירות ובעיוורון מוסרי כלפי ציבור עובדי ההוראה. מדובר לא רק בפגיעה בעובדים – אלא במערכת החינוך כולה, שהיא בלב משבר עמוק. אנו ניאבק בכל הכלים שברשותנו עד שיוסר העוול."

עיריית אשדוד טרם פרסמה הנחיות רשמיות להורים, אך ככל הנראה תבוצע היערכות בבתי הספר לתחילת יום הלימודים המאוחרת.

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

כתוב תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*