שאלו לשלומם: קשישה בת 90 אותרה בביתה עם חשש היפותרמיה

שאלו לשלומם: קשישה בת 90 אותרה בביתה עם חשש היפותרמיה

בימים של קור עז וסופות חורף, אחת הבקשות החשובות שעולות מקרב גורמי הרווחה בעיר היא לפנות זמן ולבדוק מה שלומם של קשישים עריריים ושכנים מבוגרים. ביקור קצר, כוס משקה חם או אפילו שיחת דלת פשוטה יכולים להציל חיים. רבים מהמבוגרים החיים לבד מתקשים להתמודד עם הקור, ולעיתים אינם מצליחים להזעיק עזרה בזמן. האירוע שמתרחש היום באשדוד מזכיר לכולנו עד כמה האחריות הקהילתית חשובה בימי חורף קשים.

קשישה בת 90 אותרה בביתה עם סימני היפותרמיה, מצבה בינוני

צוותי מד״א וצוותי הרפואה של איחוד הצלה הוזעקו היום לדירתה של קשישה בת 90 ברחוב הרב קוק באשדוד, לאחר שלא ענתה לקריאות חוזרות. בעקבות הדיווח הוזמן פורץ מקצועי שפתח את הדלת, ובתוך הדירה נמצאה הקשישה כשהיא מוטלת על הרצפה וסובלת מסימני היפותרמיה.

צוותי הרפואה העניקו טיפול ראשוני במקום ופינו אותה לבית החולים אסותא כשהיא במצב בינוני ויציב.
ד"ר אנדריי אנדרחנוב והפראמדיק סרגיי אוסטרובסקי מניידת טיפול נמרץ של איחוד הצלה מסרו כי הקשישה אותרה כשהיא במצב המצריך טיפול מיידי:
"מדובר בקשישה כבת 90 שאותרה מוטלת על הרצפה בביתה לאחר שלא ענתה בדירתה ופורץ הוזעק לפרוץ את דלת הדירה. הענקנו לה טיפול רפואי והיא פונתה בניידת טיפול נמרץ של איחוד הצלה לבית החולים אסותא באשדוד כשהיא סובלת מהיפותרמיה במצב יציב."

אירוע זה מצטרף לשורה של מקרים המתרחשים בתקופות של קור קיצוני, ומדגיש את חשיבות הערנות והסיוע לקשישים החיים לבדם.
הנכונות לדפוק על דלת, לשאול ״מה שלומך״ ולהציע עזרה בסיסית יכולה להיות ההבדל בין חיים לסכנה ממשית.

אילוסטרציה: מד״א

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

כתוב תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*