אחרי הניצחון על עירוני נס ציונה במחזור הפתיחה, מכבי רוטשטיין אשדוד תצא מחר לאחד ממשחקי החוץ הקשים שליגת ווינר מספקת – נגד הפועל ת"א בהיכל קבוצת שלמה, האולם בו לא שיחקו כדורסל בשנה האחרונה.
בקבוצה יודעים שמדובר לא רק באחת הקבוצות הטובות בליגה שלנו, אלא גם באחד הסגלים החזקים ביורוליג והאתגר הגדול הוא להכין את הקבוצה מבלי לדעת עד מחר בעשר בבוקר, מי יהיה בסגל של האדומים.
השבוע ביקרה הקבוצה בבית הספר מיתרים בעיר, השחקנים שיחקו עם ילדי בית הספר, בעלי צרכים מיוחדים וזהו רק חלק קטן מפעילות הקבוצה בקהילה.
חלק מהסיכום בין השחקנים למועדון, הוא שכל שחקן הופך למנטור של אחת הקבוצות במחלקת הנוער והשבוע הרכז עומר בן דוד והפורוורד מרקיז מקדאפי, ביקרו בקבוצות בהן הם משמשים כמנטורים והעבירו מהניסיון והידע שלהם לשחקנים הצעירים במועדון.
ביום רביעי מצפה לקבוצה חוויה יוצא דופן. לאולם הקריה יגיעו שחקני ומאמני מכללת אלן האמריקאית. מדובר במכללה שחורה (זו לא טעות, ככה הם מכנים את עצמם) מכללה מדרום קרולינה שתבקר בארץ במטרה להכיר טוב יותר את הדרך שעושים שחקנים זרים בישראל. שתי הקבוצות יקיימו אימון משותף וחלק מהשחקנים הזרים ידברו עם השחקנים הצעירים על המעבר לישראל והייחודיות שבלשחק בה.
מדובר במכללה שרשמה על דגלה את קידום השחורים – HBCUs (Historically Black (Colleges and Universities והזרים בקבוצה, בהם רוברט טרנר שגדל בדרום קרולינה, סיפרו שעבורם מדובר במפגש מרגש ממש עם מכללה מוכרת מאוד בארה"ב שפרצה דרך עבור שחורים רבים בארה"ב, עוד בימים בהם לא יכלו ללמוד בכל מקום ברחבי המדינה.
לקראת המשחק מחר אמר המאמן דן קציר: נסתכל יותר על עצמנו, כי קשה לדעת איזה סגל וחמישייה נפגוש ואיך זה יראה מבחינת ההיררכיה שלהם במשחק ולכן אנחנו מאוד מתעסקים בעצמנו ובדברים המאוד בסיסיים שנרצה לעשות מול קבוצה כזו. מצפה לנו חוויה במשחק החזרה לדרייב אין ואני מניח שתהיה אווירה נהדרת. נצטרך להנות מזה ולעשות הכי טוב שאנחנו יכולים ומה שהם נותנים לדעת לקחת".
מרקיז מקאדפי שנבחר לשחקן ההגנה של המחזור הראשון בליגת ווינר הוסיף: "זה מרגיש נהדר לשחק נגד קבוצה ברמה הזו. אין לנו מה להפסיד, נבוא לשחק חזק ונראה לאן זה יוביל אותנו. אני משחק באירופה כבר הרבה שנים ותמיד פגשתי קבוצות מסדר הגודל הזה. תמיד כיף לשחק נגד השחקנים והקבוצות האלו ולהראות שיש לנו מה לתת נגדם. אין ספק שצברנו ביטחון אחרי הניצחון על נס ציונה, כולם ציפו שנפסיד ושוב אנחנו מגיעים למשחק בו אנחנו אנדר דוג ואין עלינו לחץ, אז נדע לבוא לשחק חזק וליהנות מהאירוע".
0
0




























