אשדוד ציינה אמש את יום העצמאות באירוע רחב היקף, מהבולטים שנערכו השנה ברשויות המקומיות בישראל, עם למעלה מ-80 אלף תושבים ומבקרים שפקדו את מוקדי החגיגות לאורך הערב.
האירועים נפתחו בשעה 20:20, כאשר זמן קצר לאחר מכן החלה זרימה משמעותית של קהל אל מתחם החגיגות המרכזי. בתוך פרק זמן קצר התמלא המקום, והאווירה התגבשה לכדי אירוע שמח, מאורגן ורב משתתפים.
0

0
על הבמה המרכזית הופיעו דן ביטון, דודא, נסרין קדרי ופאר טסי, כאשר בכל שלב הלך והתרחב היקף הקהל. מופע הזיקוקים שנערך במהלך הערב השתלב בתוכנית האמנותית והוסיף לממד החגיגי של האירוע.
בשיאו של הערב נרשמה נוכחות של כ-32.5 אלף משתתפים במוקדי החגיגות המרכזיים, כאשר לאורך כלל שעות הפעילות עברו במקום למעלה מ-80 אלף מבלים ומבלות.
היערכות העירייה לאירוע בוצעה בפרק זמן קצר של כ-42 שעות, תוך תיאום בין כלל הגורמים העירוניים, גורמי הביטחון וגופי החירום. על פי גורמי האכיפה והחירום, האירועים הסתיימו ללא אירועים חריגים.
0

0
ראש העיר, ד"ר יחיאל לסרי, ציין כי מדובר באירוע המבטא את חוסנה הקהילתי של העיר ואת יכולתה לקיים אירועים רחבי היקף תוך שמירה על הסדר והבטיחות. עוד הוסיף כי הצלחת האירוע היא תוצאה של עבודה מאומצת של כלל הגורמים השותפים.
בעירייה הודו לשותפים המרכזיים, בהם משטרת ישראל, תחנת אשדוד בפיקוד סנ"צ רונן עמרם, נצ"מ אליהו שמול, מפקד מרחב לכיש, ותנ"צ חיים בובליל, מפקד מחוז דרום, וכן למד"א ולכבאות והצלה לישראל.
0

0
כמו כן צוין אגף האירועים בהובלת איריס נפתלי, מנכ"ל המשכן יוסי עטר, שמואל דוד שניהל את מערך היח"צ וההסברה, וכלל הצוותים שפעלו להפקת האירוע.
בעירייה מסכמים את חגיגות העצמאות כהצלחה משמעותית, הן בהיבט ההשתתפות והן בהיבט הארגוני, ומדגישים את יכולתה של אשדוד להוביל אירועים ציבוריים רחבי היקף ברמה גבוהה.
0















