יש רגעים שבהם עיר נמדדת לא דרך כותרות ספורט או פרויקטים נוצצים, אלא דרך הלב שלה. אמש, ליד ה"שטיבלעך" קהל חסידים באשדוד, הלב הזה פעם חזק במיוחד.
את מקומות החניה החליפו ניידות התרמת הדם של בנק הדם במגן דוד אדום, שהגיעו לערב התרמה מיוחד ביוזמת סניף אשדוד – גן יבנה בארגון הצלה דרום. על המדרכה נפתחו עמדות התרמה לגברים ולנשים, ומתנדבי הצלה דרום קיבלו את פני התורמים, סייעו במילוי הטפסים והכוונה, ודאגו שכל מי שבחר לתת יוכל לעשות זאת בקלות ובכבוד.
והציבור הגיע. ועוד איך הגיע.
לאורך כל הערב עמדו תושבים בתור כדי לתרום דם ולהציל חיים. בסיום הערב נרשמו 203 מנות דם שנתרמו, שיא חסר תקדים בערב התרמה באשדוד. מספר שלא משאיר מקום לספק: הקהילה האשדודית יודעת להתגייס כשזה באמת חשוב.
יו"ר הצלה דרום, הרב מיכאל שוורץ, סיכם בהתרגשות:
"התרמת הדם באשדוד הפכה כבר למסורת חשובה, ובכל פעם מחדש תושבי אשדוד באים בהמוניהם ושוברים את השיא הקודם".
עוד הוסיף הרב שוורץ כי הזכות הגדולה שייכת להנהלת סניף אשדוד – גן יבנה בארגון, אשר יחד עם המתנדבים ארגנו את ההתרמה ותפעלו אותה במשך כל הערב.
בעיר שבה יודעים להתווכח על חניה, על תשתיות ועל פוליטיקה, יש רגעים שמזכירים מי אנחנו באמת. עיר שיודעת לעצור הכל, להפשיל שרוולים ולתת מעצמה. 203 מנות דם הן לא רק מספר. הן 203 הזדמנויות להציל חיים.
ואשדוד, שוב, הוכיחה שהיא קודם כל קהילה.
0
























