גלבר: "פרסומי העירייה על ניקיון הם הוכחה לניתוק – יש לצאת בתכנית חירום לניקוי העיר כולה, זו שערורייה מתמשכת, במהלך הסיור בעיר שערכה הוסיפה: ״הלכלוך בעיר עולה על גדותיו. הסיבות ייחשפו בקרוב".
יו"ר האופוזיציה במועצת העיר, עו"ד הלן גלבר, יוצאת במתקפה חסרת תקדים נגד ראש העיר והנהלת העירייה, על רקע מה שהיא מגדירה כ"הזנחה תברואתית חמורה ומתמשכת" ברחבי העיר.
לדבריה, הפער בין הודעות הדוברות של העירייה לבין המציאות בשטח, הפך לבלתי נסבל.
עיר מזוהמת ומלוכלכת," הצהירה גלבר. "זה שהעירייה מוציאה הודעות שיווקיות שהעיר נקייה – זה רק מוכיח שראש העיר וההנהלה ישנים על האף. שיבוא איתי לסיור ברובעים הוותיקים ויראה עד כמה הפחים מזוהמים, איזו מכת זבובים, ברחשים וגללי כלבים יש בעיר. זו קטסטרופה אמיתית שמעמידה את בריאות הציבור בסכנה".
0

0
"פרסומי העירייה על ניקיון הם הוכחה לניתוק – יש לצאת בתכנית חירום לניקוי העיר כולה, זו שערורייה מתמשכת" הסיור בעיר שערכה הלכלוך בעיר עולה על גדותיו: "הסיבות ייחשפו בקרוב"
לדברי גלבר, תלונות תושבים מצביעות על מפגעים קשים ברחבי העיר ולא רק ברובעים הוותיקים. "לאורך כל ימות השבוע, פחי האשפה עולים על גדותיהם, יש הצטברות של לכלוך בשטחי ציבור, מדרכות מוזנחות ושיירי פסולת שלא נאספים בזמן", טענה.
עוד ציינה כי תופעת החרקים הפכה למטרד יומיומי לתושבים, במיוחד בימי הקיץ החמים: "זו לא רק אי-נוחות — זה כבר סיכון בריאותי, וכל בר-דעת מבין שיש כאן מחדל מתמשך".
דורשת תכנית ארוכת טווח לניקוי העיר
גלבר הבהירה כי בכוונתה להעלות את הנושא לדיון דחוף במועצת העיר ולדרוש תכנית פעולה סדורה:
"העיר פשוט מלוכלכת מאוד. אני דורשת מהעירייה לגבש וליישם תכנית ארוכת טווח לניקיון העיר אשדוד, עם משאבים, כוח אדם ויעדים ברורים. לא קמפיינים, אלא עבודה בשטח – כי המצב הנוכחי הוא שערורייה שאסור להשלים איתה".
0

0
ברקע: קמפיינים של העירייה על ניקיון העיר
בשבועות האחרונים פרסמה עיריית אשדוד מספר הודעות לתקשורת ולרשתות החברתיות, בהן הצהירה כי העיר "נקייה ומטופחת מתמיד" וכי מחלקת התברואה משקיעה מאמצים מוגברים בניקיון המרחב הציבורי.
דבריה של גלבר נתפסים כמענה ישיר לפרסומים אלה, ויוצרים עימות ציבורי חריף נוסף בין האופוזיציה להנהלת העיר — עימות שהולך ומסלים בחודשים האחרונים סביב סוגיות שונות של תפקוד מערכות העירייה.
צעדים אפשריים בהמשך
בימים הקרובים צפויה גלבר לפנות רשמית בכתב לראש העיר ד"ר יחיאל לסרי ולדרוש דיון דחוף במועצת העיר. לדבריה, אם לא תתקבל התחייבות מיידית לשינוי מדיניות, תשקול פנייה למבקר המדינה ולמשרד להגנת הסביבה בבקשה לבדוק את התנהלות העירייה בתחום התברואה.

























