החווה החקלאית החדשה של אשדוד מציגה: המהפך הגדול

החווה החקלאית החדשה של אשדוד מציגה: המהפך הגדול

לאחר חמישה עשורים של פעילות חינוכית, אחד ממוסדות החינוך הוותיקים והאהובים בעיר אשדוד פותח פרק חדש. במרץ 2026 תיפתח מחדש החווה החקלאית העירונית, לאחר מהלך שדרוג מקיף שנמשך כשנתיים והובל על ידי אגף מבני ציבור במינהל ההנדסה.

דורות של תלמידים אשדודים זוכרים את הדרך לחווה באזור התעשייה, את העבודה באדמה ואת החזרה הביתה עם עציץ קטן ביד ותחושת גאווה גדולה בלב. רגעים של ילדות מקומית, חיבור לטבע ולאדמה, שהפכו לחלק בלתי נפרד מהזיכרון הקולקטיבי של העיר.

כעת, בסימן ט״ו בשבט, הנוסטלגיה פוגשת את העתיד. החווה המחודשת משתרעת על שטח של כ-16 דונם ועוצבה מחדש כמרחב חינוכי מתקדם המשלב חקלאות, מדע, טכנולוגיה וסביבה.

0

0

ראש העיר אשדוד, ד״ר יחיאל לסרי, התייחס לחשיפת המתחם ואמר:
“חוזרים לשורשים. היום, בסימן ט״ו בשבט, ולאחר שנתיים של עבודה אינטנסיבית ומקצועית של צוות אגף מבני ציבור במינהל ההנדסה, אני נרגש לחשוף את המהפך שעברה החווה החקלאית המיתולוגית של אשדוד. זהו מבט ראשון על מבנה חינוכי חדש, מתקדם וערכי, שמחבר בין אהבת הארץ, סקרנות ולמידה, וייפתח כבר בחודש מרץ הקרוב לטובת ילדי העיר והדורות הבאים.”

המתחם החדש משתרע על פני כ-16 דונם וכולל שתי מעבדות מדע וטכנולוגיה מתקדמות, ארבע כיתות לימוד חדשניות, גינת ירק לימודית בקומה הראשונה וכן את החממה המוכרת והאהובה שעברה חידוש והתאמה לסטנדרטים עכשוויים.

בעוד כחודש ייפתחו שערי החווה לקהל הרחב ולמערכת החינוך העירונית, ועד אז מוזמן הציבור לצפות בסרטון מיוחד המעניק הצצה ראשונה לבית החקלאי המחודש של אשדוד ולחזון החינוכי שמאחוריו

0

צילום ועריכה
כולל Ai
מייק אדרי

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

כתוב תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*