ביירון מציגה – קרב הפוסטים בין אסייג לגבי כנפו

ביירון מציגה - קרב הפוסטים בין אסייג לגבי כנפו

קרב פוסטים בין חבר הקואליציה דויד אסייג שעד לא מזמן היה הממונה על מינהל התפעול לבין יו״ר הקואליציה וזה ששלל את סמכויותיו יחד עם ראש העיר, יו״ר הקואליציה גבי כנפו.

השניים התנגחו סביב מוכנות העיר לסופת ביירון שמגיעה אלינו בכל רגע בשלבים והשיא עוד כנראה לפנינו. בשני הפוסטים שציטטנו מילה מילה במילה ממה שכתבו השניים מתחולל קרב האשמות הדדי, אסייג טוען שהעיר לא ערוכה לחורף משמעותי ובטח לא לסופת קיצון כמו ״ביירון״. כך אומר אסייג ״אשדוד כבר מזמן לא עיר עם מרחבים פתוחים וחולות שסופגים הכל. היום זו עיר בנויה, צפופה, עם תשתיות שאמורות לתת מענה למאות אלפי תושבים ובפועל קורסות בכל גשם משמעותי.״

כנפו לא נשאר אדיש ובפוסט שתיאר את בעיית האקלים שפוקדת את אשדוד, ישראל והעולם ועדכן שבתקציב 2026 מופיעות השקעות ענק בדיוק לטובת השבחת התשתיות הוסיף כנפו: ״מי שנמצא בקואליציה, שותף מלא לקבלת ההחלטות והתקציבים. שותף אמור להוביל, לא להתנהל כאופוזיציה מהשורה. האחריות מחייבת שיח מקצועי, לא פוסטי בהלה. התושבים מצפים מאיתנו לעבוד ביחד, לא לייצר כותרות.״

בכל אופן, הבעיה קיימת והאמת נמצאת בין 2 הגירסאות ויותר מכך צריך להגיד שישראל באופן כללי לא מותאמת לתנאי אקלים חורפיים קשים, המדינה רובה נבנתה בזמנים אחרים ולתנאים אחרים, סביר להניח שלא רק אשדוד תוצף, כל המדינה כמו כל העולם. מי מוכן יותר ומי מוכן פחות. הפיתרון הוא השקעות ענק ועבודות תשתית שה- reway יהיה משחק ילדים ליד זה. צריך הרבה הרבה כסף והרבה הרבה אורח רוח ולשניהם לא בנויה העיר.

אנו שמים בפינה לשיפוטכם את 2 הפוסטים

0

דויד אסייג – חבר מועצת העיר

הפוסט של דויד אסייג

פעם קראנו לזה גשמי ברכה היום כל תחזית מרגישה כמו אזהרה. מדוע?

אדוני ראש העיר , ותושבי אשדוד,
שוב הגשם בפתח יציף שכונות, רחובות, אזורי תעשייה, פארקים,ומרכזים מסחריים. ושוב אותם תמונות של הצפות, יעלו ברשתות ובאתרי החדשות המקומיים.
האם זו גזירת גורל ? או פשוט חוסר מחשבה יוזמה, ותכנון שמותאם לשנת 2026 ולא לאשדוד של פעם?
אשדוד כבר מזמן לא עיר עם מרחבים פתוחים וחולות שסופגים הכל.
היום זו עיר בנויה, צפופה, עם תשתיות שאמורות לתת מענה למאות אלפי תושבים ובפועל קורסות בכל גשם משמעותי.
אי-אפשר להמשיך עם אותן תשובות חוזרות "שבר ענן"
שבפועל אותם קווי ניקוז מצומצמים, אותן תשתיות שיצאו מזמן מכלל רלוונטיות. וכמובן עם אותם תמונות יח"צ של עובדי עיירה מנקים קולטנים ומרימים אותם מעל הכביש שזה סכנה בפני עצמה.
יש מקומות כמו הרובעים ההותיקים שבהם הבעיה אף חמורה יותר, כאילו הגשם זה משהו ממש חריג.

וכעת, בזמן אישור תקציב 2026 זה הזמן להקצות משאבים אמיתיים ולשנות את סדרי העדיפויות.

השקעה בתשתיות שיתאימו לאשדוד 2026 החוגגת 70 שנה.

כחבר מועצה שמסתובב בשטח ושומע את התושבים אני דורש תוכנית חירום, ללא טלאים ותיקונים נקודתיים:

הרחבת תשתיות ניקוז: ובעיקר תוכנית התאמה לעיר בנויה וצפופה, שלא נשארו שטחים פתוחים לספיגה .

אחריות, שקיפות ודיווח לציבור – כמה משאבים הושקעו בחמש שנים האחרונות לטובת תשתיות ניקוז במיוחד ברובעים הוותיקים, אזורי התעשיה,שהם נקודות התורפה של העיר.
אני קורא לראש העיר ולכל הגורמים המקצועיים: זה הזמן להתעורר ולטפל בשורש הבעיה, לא אחרי שהכבישים והשכונות יוצפו אלא לפני.
למען העיר ותושבי אשדוד.
דוד אסייג – חבר מועצת העיר

עו״ד גבי כנפו

פוסט המענה של גבי כנפו

אדוני חבר המועצה דוד אסייג,
ותושבי אשדוד היקרים,
בימים שבהם מתפרסמות תחזיות קיצון, עם כמות משקעים חריגה של מאה עד מאה וחמישים מ”מ ביממה אחת, חשוב לשמור על אחריות ציבורית ועל אמירה מדויקת. שינויי האקלים מביאים איתם מצבי קיצון שלא היו מוכרים לנו בעבר, ולכן כל “שבר ענן” של פעם הוא כבר “אירוע אקלים” של היום. זו לא סיסמה, זו המציאות.
אשדוד אינה שונה מערים גדולות בעולם שמתמודדות עם עומס בנייה, קרקע אטומה ומערכת ניקוז שנדרשת להתמודד עם כמויות מים שהמערכות המקוריות לא תוכננו להן. זו לא גזירת גורל, וזו גם לא תקלה ניהולית. זו תוצאה ישירה של שינוי אקלימי, שמציג אתגר אמיתי לכל עיר בישראל ובעולם.
דווקא משום כך, חשוב לדייק עובדות ולא לייצר מצג כאילו העירייה לא משקיעה או לא מתכננת.
בתקציב 2026 הוגדרה השקעה רחבה בתשתיות ניקוז, כולל הרחבה ושדרוג צירים מרכזיים, טיפול נקודתי ברובעים הוותיקים, תוספת יכולות שאיבה, תוכניות אב לניקוז, וניהול סיכוני הצפות בהתאם לסטנדרטים החדשים של הגנת הסביבה והנדסה אזרחית. כל אלה מוצגים בצורה מסודרת בוועדות הרלוונטיות, שבהן יושבים כל חברי המועצה.
מי שנמצא בקואליציה, שותף מלא לקבלת ההחלטות והתקציבים. שותף אמור להוביל, לא להתנהל כאופוזיציה מהשורה. האחריות מחייבת שיח מקצועי, לא פוסטי בהלה. התושבים מצפים מאיתנו לעבוד ביחד, לא לייצר כותרות.
העירייה עובדת כעת במתכונת חירום לקראת הסופה הצפויה, בשיתוף כל הגופים, כדי לצמצם פגיעה ככל שניתן. תשתיות העיר יקלטו את מרבית המים, אבל אירועי קיצון בהיקפים כאלה עלולים להעמיס גם על מערכות משודרגות. זו המציאות בכל מדינה מתקדמת.

אנחנו נמשיך להשקיע, לשדרג, ולהביא פתרונות אמיתיים, לא סיסמאות.

זוהי מנהיגות. זוהי אחריות.

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

כתוב תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*