כמי שהתמכרה לים בשנים האחרונות, התמכרות מהסוג שלא מצריכה גמילה, ברור לי שלא אחמיץ הזדמנות לנצל את הבמה ולהשתמש בים כמאמן מנטלי.
מה לעשות – הים הוא הפסיכולוג, המאמן והחבר הכי זמין שלי והוא, בניגוד לבני אדם, אף פעם לא אומר לי “נדבר אחר כך”.
גם הטור הזה עוסק במערכת היחסים עם עצמנו. והפעם על הדבר הפשוט, אבל המאתגר כל כך – הצעד הראשון, היציאה לדרך, ההתחלה.
ההתנסויות בים לימדו אותי שכמו בים גם בחיים, יש רגע כזה שבו אני עומדת על החוף, מסתכלת על הגלים ומנהלת שיח עם עצמי:
“נכנסת?”
“לא עכשיו…”
“קר…”
“יש גלים גדולים…”
״אם את כבר כאן, כנסי למים״
״ברור לך שתתחרטי אם לא תכנסי״…
0

0
השיח הזה לא מגיע מתוך פחד ובטח לא מתוך עצלנות. זה רק הרגע הזה, המאתגר במערכת יחסים עם עצמי – להניע לפעולה הראשונה.
יש משהו כמעט מתעתע ברגע הזה לפני שמתחילים.
שנייה אחת לפני שאני נכנסת למים, הכול מרגיש גדול מדי, קר מדי, אולי עמוס מדי. הדופק טיפה עולה, הראש מביא רשימת תירוצים והגוף עוד קפוא במקום.
הרגע שבו מתחולל הקסם מתרחש לא בכניסה עצמה, אלא בהחלטה. בשבריר השנייה שבו את אומרת לעצמך: אני נכנסת. אני בוחרת לזוז. ברגע שעשית את התנועה ההיא, הקטנה, הפשוטה והמעצבנת- פתאום משהו נפתח:
המים פחות קרים (הם תמיד היו אותו דבר, את זו שהשתנית).
הגל פחות מאיים (כי את כבר לא מסתכלת עליו מבחוץ) והפחד מפסיק להיות מפלצת ומתחיל להיות חוויה.
אז איך כל זה מתקשר לחיים עצמם?
כשאנחנו מחליטים להתחיל משהו שמפחיד אותנו -לסיים קשר שלא מיטיב, להחליף עבודה שכבר קטנה עלינו, להתחיל טיפול, לחסוך, ללמוד, לבחור בעצמנו -דווקא אז הפחד צף.
המוח מייצר התנגדות, כדי להגן עלינו מהלא נודע והפחד הזה, הוא בדרך כלל סימן מדויק לכך שיש כאן משהו חשוב באמת.
״גלי החיים״ ממשיכים להגיע בזמן שלהם והבחירה בידיים שלנו: להישאר בצד ולצפות בחיים מבחוץ, או לספור עד חמש, להיכנס פנימה ולהתחיל לממש את עצמנו.
0

0
מה עושים? 3 טיפים לקראת יציאה לדרך:
דברו לעצמכם כמו שאתם מדברים למי שאתם אוהבים
אם הייתם מדברים לעצמכם כך בהתחלה
הייתם נכנסים למים מזמן.
תנו לעצמך את אותו החסד.
הורידו מעצמכם את העומס של ״כל הדרך״ – התמקדו רק בצעד הבא.
הגדירו לעצמכם “דדליין של חיים” 5 שניות.
מל קלגר תיארה את זה יפה: 5 שניות להזיז את הגוף לפני שהמוח מחזיר אותך לפחד- ספרו 5 וזוזו בלי להתווכח עם עצמכם.
ובסוף כל הגלים, התירוצים, ההתלבטויות והשיחות עם עצמי, אני חוזרת לאותה אמת פשוטה שהים מזכיר לי בכל פעם מחדש:
אני יכולה לעמוד על החוף ולדמיין איך זה ירגיש, או שאני יכולה להיכנס למים ולגלות.
בחרו להיכנס למים !
מיקה בראון – מאמנת אישית
מתמחה בעבודה עם בני נוער, מערכות יחסים והטמעת הרגלים חדשים לחיים.
0
























