המשחק של מ.ס אשדוד היום אמור להדליק את כל המנורות של כל מי שהכדורגל באשדוד חשוב לו, אשדוד התרסקה להפועל ת״א בין הרגלים במשחק שלא ניתן לו הגדרה אחרת חוץ מבושה. התפרקות טוטאלית של השחקנים על הדשא והמאמן על הקווים. תבוסת ה-6:2 יכולה להוות תמרור אדום לעוד עונה של הישרדות ואולי ירידה או מהפך מהיר כדי לפתוח את השנה הבאה באצטדיון המפואר בליגת העל ולא בלאומית.למרות המתח והשמחה של ההישארות בליגה הפתיחה הצורמת שהגיעה אתמול לשפל שיא מישהו חייב לקחת את העניינים לידיים.
הפועל תל אביב המשיכה את פתיחת העונה החלומית שלה עם 2:6 מוחץ על מ.ס אשדוד, במשחק שהפך לתצוגת אופי אדומה ולסיוט מתמשך לעיר הנמל.
אשדוד עוד פתחה עם חלום – שער של קארים קימבידי אחרי 16 שניות בלבד. אבל החלום הפך לסיוט במהרה. בתוך דקות ההגנה התפרקה, ניר ביטון חטף שטותית, סתיו טוריאל חגג עם שני בישולים מהירים, ורועי אלקוקין סיים מחצית ראשונה אדירה עם צמד. קימבידי עצמו הוסיף שער עצמי מביך, והשוער נימצ’יצ’קי, שבדרך כלל נחשב לאחד היציבים בליגה, קרס לחלוטין ורשם את משחקו הגרוע ביותר מאז נחת כאן. 1:5 להפועל ת"א בהפסקה, מחצית שתיזכר כאחת המשוגעות בליגת העל בעשורים האחרונים.
0
0
אשדוד? נראתה כמו קבוצה שלא יודעת לאן היא הולכת. הגנתית – פרוצה, התקפית – תלויה בהבלחות אישיות, ובעיקר מנטלית – שבורה. אחרי התבוסה למכבי חיפה, הקבוצה של חיים סילבס סופגת 11 שערים בשני משחקים, ונשארת עם נקודה בודדת מתוך 12. התחושה: קבוצה אבודה שמזכירה יותר מדי את הסיוט מהעונה הקודמת, כשהיא נלחמת על חייה במחוזות התחתית.
הפועל ת"א לעומת זאת מציגה את כל מה שאשדוד חסרה: אופי, חוסן מנטלי ואמונה. שוב נקלעה לפיגור מוקדם ושוב חזרה בגדול. 10 נקודות מתוך 12, מקום שני בטבלה לפחות זמנית, ובעיקר – קבוצה שמשדרת עוצמה והמשכיות.
באשדוד צריכים לומר את האמת: זו לא רק בעיה מקצועית, זו התרסקות מנטלית. שחקנים לא מאמינים בעצמם, קבוצה שלא מצליחה להתרומם מרגעי משבר, ושוער שמסמל את החוסר יציבות. בלי שינוי חד ומהיר, אשדוד בדרך הבטוחה לעונה נוספת של הישרדות עד המחזור האחרון.
0

























