PINTA, פסטיבל בירה כל השנה!

PINTA, פסטיבל בירה כל השנה!

אשדוד תחגוג בשבוע הבא את פסטיבל הבירה, כמו בכל שנה יהיו הופעות שוות והרבה… הרבה מאוד בירה. מי שבא בגלל ההופעות יכול להמשיך הלאה לאייטם הבא, מי שבא בגלל הבירה חייב לדעת כמה עובדות שקשורות לעיר אשדוד ובעיקר לבירה.

כמה פעמים הצעתם לחברים קרובים שלא ראיתם הרבה לצאת לבירה להשלים פערים, מעולם לא חשבתם על השאלה איזו בירה נזמין? באיזו כוס יגישו לנו ומה בכלל מייצגת כל כוס?

במסעדת ״פינטה״ באשדוד נותנים לבירה שלכם הרבה הרבה כבוד, הפינטה הוא המקום היחיד בעיר בו מציעים לא פחות מ-40 סוגים שונים של בירה וכולן, כולל כולן מוגשות ישירות מברז חבית קרה וצוננת.

את ההבדל תרגישו כבר כבר בארומה ובשאלות שישאלו המלצרים, או הברמן אם החלטתם לשבת על בר העץ המשובח.

רק המחשבה שאפשר להגיע למקום אחד, כאן אצלנו באשדוד ולשתות במשך כמעט חודש וחצי כל ערב סוג אחר של בירה מגרמניה, בלגיה ומכל פינה בעולם, כולל בירות ישראליות סקרנה אותנו והלכנו לבדוק מקרוב האם לאגדה על 40 ברזים בבר אחד יש בסיס.

אז הגענו לפינטה, מרגע הכניסה למקום האווירה מתחילה לאותת על מקצוענים אמיתיים שבנו פה מקום שרואים רק בחו״ל, תפריט שרחוק שנות אור מהקונצנזוס האשדודי הכולל פירות ים ושילובים אירופאים של בשרים לצד יציאות קולינריות שרק מהשמות והתמונות הריר מתחיל לתפקד עצמאית.

מבט חטוף אל הבר מוכיח באופן מידי שלא התבלבלתם במקום, הצינורות ותשתית הברזים מוכיחה בוודאות שהגעתם למקום הנכון. המראה המלבב של 40 הברזים נותן לך ישר חשק לסמן לברמן שיכין כוס עסיסית רק הבעיה שמאוד קשה לבחור בירה אחת מתוך 40?

שיחה קצרה עם דימה, מנהל השיווק של מסעדת ״פינטה״ על הבר והסבר מהיר מוכיחה לי באופן אבסולוטי שאני ובירה רק מתחילים להכיר באמת שאלתם פעם את עצמיכם למה מגישים לכם את הבירה בכוס שהגישו לכם? לי באופן אישי לא היה מושג, פשוט שתיתי ונהניתי. אחרי שיחה קצרה עם המאסטר התחלתי לעשות סדר בעניין.

אז החלטתי לשתף אתכם בכמה תובנות שהצלחתי (אני מקווה) לקלוט מהשיחה והטעימות שזכיתי לקבל מהמסטר.

כוס אופיינית להגשת בירה לאגר

בגדול בגדול הבירות מתחלקות ל-3 קבוצות, הראשונה שבהן היא קבוצת הלאגר, היא תגיע אליכן בכוס ישרה בצורת מבחנה מהסיבה הפשוטה שבסוג הזה אלמנט הארומה הינו פחות משמעותי, מדובר בקבוצה הנמוכה מבין השלוש והיא בדרך כלל הפחות חזקה ומגיעה ל4-5% אלכוהול מקסימום.

כוס אופיינית להגשת בירה וייס

הקבוצה השנייה קבוצת ה-״וויס״ (חיטה) כשכן אלמנט הריח והארומה מקבל משמעות גדולה יותר, כל מבשלה שמייצרת בירת ״וויס״ מייחדת את הבירה שלה בארומה ייחודית ואת הבירה הזו תקבלו בכוס עם תחתית צרה שהולכת ומתרחבת כלפי מעלה, תהליך טבעי שמעלה באופן אוטומטי את הארומה כלפי מעלה לפתח המתרחב. הגורם המשפיע העיקרי על איכות הבירה מהקבוצה הזו הוא איכות המים.

כוס אופיינית להגשת בירה אייל

הקבוצה השלישית והאיכותית ביותר נקראת ה״אייל״, היא מוגשת בכוס ייחודית כמעין גביע עם פתח רחב מאוד שמדגיש את הארומה בצורה מיטבית. את הבירות מקבוצת ה״אייל״ מייצרים בעיקר בגרמניה, בלגיה וסקוטלנד, תהליך התסיסה מורכב יותר ומכיל פי שלושה מכמות מרכיבי הייצור של הקבוצות האחרות, זו הסיבה שאת הבירה הזו תמצאו גם באחוזי אלכוהול של 7-12% אלכוהול. את הבירות מקבוצת ״אייל״ ניתן למצוא בלא מעט ארומות ייחודיות כגון שוקולד, פירות יער, דובדבנים ועוד…

כמי שהיה חסיד של בירה שגרתית אני חייב לציין שקיבלתי שיעור לחיים, מהיום אני מבין שלא הבנתי אבל יותר מהכל הבנתי שאשדוד זכתה בפינת חמד שעושה כבוד לבירה כל השנה, לא צריך פסטיבל, לא צריך אירוע מיוחד צריך רק דבר אחד, פרטנר/ית טוב/ה ולכל השאר יודעים בפינטה לדאוג יפה.

 

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

כתוב תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*