תביעה נגד בי"ח אסותא אשדוד

patient is angry on doctor because of medical error

patient is angry on doctor because of medical error

בן 37 שנפגע קלות בברך מאירוע מוחי ונפטר בגלל רשלנות.

אם למשפחה מרובת ילדים מאשדוד, תובעת מיליוני שקלים מבית חולים אסותא אשדוד בגין רשלנות שגרמה למותו של בעלה הצעיר בן ה-37, ימים אחדים לאחר שנפל תוך כדי משחק באולינג. כך עולה מתביעה הגישה האם וילדיה נגד בי"ח אסותא לבית משפט המחוזי בירושלים באמצעות עורכת הדין שגית הראל ממשרד עורכי הדין גיל וניצן הראל.

מהתביעה עולה כי המנוח, נהג אמבולנס, נפל בחודש מאי שנה שעברה במהלך משחק באולינג ונחבל קלות בברך שמאל. קופת החולים הפנתה אותו למיון של בי"ח ברזילי, שם בוצע צילום רנטגן שנמצא תקין. כעבור 4 ימים  הגיע בשעה 16:00 לבית חולים אסותא אשדוד כשהוא סובל מאירוע מוחי. עם הגיעו לאסותא נעשתה לו בדיקת דם ודימות CT שנמצאו תקינים.

בשעה 17:00, כמקובל  במקרים אלה, הופעל לגבי נוהל שבץ שבאופן תמוה בוטל כעבור חצי שעה. בשעה 18:00 עקב תלונות על חולשה וישנוניות יותר, הוחלט לבצע צילום CTA הבוחן אם ישנה חסימה בכלי דם. במידה ואותרה חסימה האבחנה היא חשד לאוטם מוחי ואם התשובה שלילית, כנראה מדובר בדלקת קרום המוח.

המומחה מטעם התובעים העוסק ברפואה דחופה והרדמה  וערך חוות דעת מטעם התביעה, קבע כי כיוון שמדובר בשלב קריטי באיבחון, היה על הנוירולוגית ללוות את החולה לדימות כדי לפענח במיידי את ה-CTA ואם יש צורך לבצע בדיקת המשך המזהה את המיקום המדויק של החסימה בכלי הדם. על פי מיקום החסימה ניתן להתחיל בדילול הדם או לבצע צינתור מוחי דחוף לשליפת קריש הדם.

עם הגיעו לדימות מצבו של הצעיר הידרדר והוא הפסיק לשתף פעולה. הצוות נתן  לו כדור שינה שגרם לו לדיכוי נשימתי ולירידה ברמת החמצן. בשלב זה במקום להרדים ולהנשים אותו ולבצע הבדיקה, צוות בית החולים החליט להחזיר אותו למיון תוך בזבוז זמן יקר, על מנת לבצע ניקור מותני לבדיקת חשד דלקת קרום המוח.

מאוחר יותר הוא הוחזר לביצוע לבדיקת ה-CTA של עורקי הדם ורק לאחר כ-24 שעות הועברו תוצאות הבדיקה לנוירולוגית. יומיים לאחר שאושפז באסותא הוחלט לבצע CT מוח, חזה ובטן אשר אבחן  מספר חסימות של כלי דם במוח. בהמשך בוצע אקו לב והובחן זיהום חמור בקרום הלב. בשל האוטם הנרחב והצורך בהתערבות כירורגית, האב הצעיר הובהל לבי"ח שיב"א בתל השומר. שם  נותח בדחיפות אך הוא לא הצליח להתעורר מהניתוח ולמחרת בבוקר   נפטר.

לטענת המומחה לו הייתה נוירולוגית מלווה לבדיקה את המנוח  כפי שמקובל, כשעדיין היה בהכרה מלאה ומתמצא היטב, יכלה לאבחן אותו נכון והמנוח היה היום בחיים. האיחור של כ-24 שעות באבחון, הביא לאיחור של 48 שעות בביצוע בדיקת  האקו לב שזיהה זיהום בקרום הלב שהחל להתפשט לאיברים נוספים.  המומחה מסביר כי במצבי אוטם של המוח, ישנו חלון הזדמנויות של כ- 4.5 שעות לדילול דם או כ-10 שעות לביצוע צינתור במוח. לאור האבחנה השגויה לפיה הוא סובל מדלקת קרום המוח, החולה טופל באנטיביוטיקה.

לדברי המומחה שילוב של חום, חבלה בברך 5 ימים קודם לכן ואירוע  מוחי פתאומי, מתאים רק לחסימת עורק במוח.

תוך שהם מסתמכים על חוות דעתו של המומחה, באת כוחה של האלמנה וילדיה עורכת הדין שגית הראל ממשרד עורכי הדין גיל וניצן הראל, טוענת כי המנוח הגיע לביה"ח בהכרה ובמצב טוב, כאשר הוא מתמצא בזמן ובמקום, אך עקב הטיפול הרשלני התדרדר מצבו במהירות עד למותו המיותר.

המנוח פרנס את משפחתו כנהג אמבולנס, תפקד כאב וכבעל למופת ומאז מותו המיותר המשפחה הרוסה ומתקשה לתפקד. לאחר מותו  פרנסת המשפחה מוטל על כתפי האלמנה שבנוסף נאלצת להתמודד הטיפול השוטף במשק הבית ובילדים.  היא מבקשת לפסוק לה פיצוי עבור הפסד הכנסות והפסד תמיכת הבעל, נזק עבור השנים האבודות, עזרה בבית, הוצאות קבורה ומצבה, כאב וסבל, קיצור תוחלת חיים, הוצאות עבור טיפולים פסיכולוגיים, הפסדי פנסיה, עזרה בתחזוקה ובעבודות משק הבית, אובדן שירותי אב ובעל.

צילום: iStock

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

כתוב תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*