זיכרון בסלון

זיכרון בסלון

אלפי משתתפים ברחבי הארץ ובעולם בוחרים השנה לציין את ערב יום הזיכרון לשואה ולגבורה בדרך ייחודית שנקראת "זיכרון בסלון".

זיכרון בסלון הינה יוזמה לציון ערב יום הזיכרון לשואה ולגבורה, שכל אחד ואחת בישראל ובעולם יכולים לארגן בסלון הבית- יוזמה שמהווה התבוננות מזווית שונה על ערב יום הזיכרון לשואה ולגבורה שנערך השנה ביום רביעי ה-15 באפריל, 2015.

זיכרון בסלון התחיל בערב אחד, בסלון אחד, לפני חמש שנים, מתוך תחושה שהזיקה שלנו לטקסי יום הזיכרון לשואה הולכת ונחלשת משנה לשנה וכי לרבים מאתנו אין דרך טובה להתחבר ליום הזה, לעסוק בו, להיזכר ולחשוב. בין הטקסים הפורמאליים לבין הבריחה לטובת צפייה בסדרות, קם זיכרון בסלון.

זיכרון בסלון מתקיים זה השנה החמישית, והוא הולך והופך לתופעה חברתית בהיקפים גדולים. בכל שנה מצטרפים עוד ועוד אנשים וסלונים ובוחרים לציין את ערב יום השואה בסלון ביתם, באופן אינטימי, הכולל שיחת עדות עם שורדי שואה, פעילות אמנותית ודיון פתוח ומשמעותי בין כלל המשתתפים. בזיכרון בסלון בשנת 2014 השתתפו עשרות אלפי אנשים בכ-800 סלונים בארץ ובעולם. זיכרון בסלון השנה צפוי לגדול ולהעמיק.

היוזמה הינה של קבוצת צעירים, יזמים חברתיים, שהרגישו שהם כבר לא מתחברים לדרך הממלכתית בה מציינים את ערב יום השואה, ורצו ליצור חיבור של מה שהתרחש ב"גלקסיה הרחוקה" ההיא, שבעצם היא בכלל לא רחוקה, לחיים שלהם היום.

כך הסביר ניסימי נעים-נאור, מהצוות המוביל של היוזמה: "זיכרון בסלון מציע אפשרות של תיקון לחברה הישראלית, זיכרון שואה שהמשתתפים לוקחים בו חלק פעיל, וששואל לא רק מאיפה באנו, אלא גם לאן אנחנו הולכים."

שירה ציפריס, מהצוות המוביל של היוזמה מספרת גם: זיכרון בסלון זו קהילה שהיא חוצת גבולות גיאוגרפיים ודמוגרפיים- קהילה של אנשים שמתחברים סביב הרצון המשותף לייצר שיח פלורליסטי, לייצר משמעות, להתקרב לנושא השואה ממקום אישי ובין- אישי.

על כך הוסיפה שני ברוסילבסקי, מיזמיות הפרויקט: "אנחנו מאמינים שכדי לזכור את השואה, חשוב קודם להקשיב לאלו שהיו בה, ושרדו כדי לספר. אנחנו גם מאמינים שכדי לעסוק בשואה באופן שמתאים ל- 2015 צריך קודם כל להחזיר לעיסוק בשואה את החופש ממסגרות ומפורמאליות, מהממלכתיות שבמשך שנים הרחיקה רבים מכל רצון לעסוק בה."

ציפורה לרנר, ניצולת שואה שהשתתפה כאשת עדות בשנה שעברה, מספרת: "בזיכרון בסלון סיפרתי לראשונה את הסיפור שלי בפניי קהל. לא הייתי בגטו או במחנה עבודה ולכן לא הרגשתי שראוי שאספר מה עברתי, כיוון שאינני ניצולה קלאסית. אבל הצעירים בסלון רצו לשמוע ושאלו שאלות. בעיניי זיכרון בסלון הוא גשר בין הדורות וההנצחה הטובה ביותר לשואה."
האתר של היוזמה דרכו ניתן להירשם לארח, להתארח ולקבל מידע נוסף: zikaronbasalon.com

לפרטים ולתיאום מרואיינים ניתן ליצור קשר עם שירה ציפריס, נייד: 054-7606027 מייל: [email protected]

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

כתוב תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*