מוטב מאוחר

מוטב מאוחר

כ- 30 שנה לאחר שעלה תושב אתיופיה לאשדוד ונרשם במרשם האוכלוסין כמי שנולד בשנת 1959, הוכיחה עורכת הדין טלי ורד-קינן בבית המשפט כי הוא נולד עשר שנים קודם לכם וכעת יוכל לקבל את כספי הפנסיה המגיעים לו.

לפני מספר חודשים הגיע למשרדה של עורכת הדין טלי ורד-קינן באשדוד, בן הקהילה האתיופית ותושב העיר כשבפיו בקשה לא פשוטה. לטענתו, הוא בן 70 ונולד בשנת 1949, אלא שבעת עלייתו ארצה פקיד מרשם האוכלוסין טעה ורשם שהוא נולד 10 שנים מאוחר יותר.

כך למעשה, בתעודת הזהות שלו נרשם כמי שנולד ב – 00.00.1959, היות שאין אפשרות (כמו לעולים לישראל ממדינות רבות) לדעת את התאריך המדויק. אותו איש חי בשלום כ-30 שנה עם אותה טעות, אלא שכעת לאחר שעבר תאונה  אין באפשרותו לעבוד, ומאידך, על פי אותו רישום אינו זכאי לקבל את כספי הפנסיה, המגיעים לו על פי חוק בגיל 67.  עו"ד ורד-קינן, החלה בהליך משפטי על מנת לשנות את הקיים, לתקן את אותה הטעות ולהבטיח לאיש את זכויותיו. היא הגישה תביעה לתיקון גיל לבית המשפט לענייני משפחה באשדוד.

ביום חמישי שעבר נערך דיון בבית המשפט בנושא, נציגי המדינה טענו כי האינטרס של המבקש ברור, היות שהוא לא יכול לעבוד ולקבל את כספי הפנסיה. עוד תהה עורך הדין מטעם המדינה, מדוע חיכה האיש כ-30 שנה על מנת לפתור את הבעיה. בנוסף טען כי ישנן סתירות בעדותו.

לאחר שסיים את דבריו העלתה עורכת הדין ורד-קינן את אמו של האיש קשישה בת למעלה מ-90 שסיפרה באריכות ובצלילות, על מספר ילדיה ושנת לידם, כאשר היא מציינת בפירוש כי בנה, עליו דובר בדיון, בן 70 ולא בן 60 כפי שרשום.

בעקבות עדותה של האם השתכנעה השופטת עפרה גיא, כי עדותה מהימנה, הסתירות בעדותו של האיש אינן מהותיות ופסקה כי הטעות תתוקן. כך  האיש בזכות מלחמתה של עורכת דינו טלי ורד-קינן, יוכל ליהנות מכספי הפנסיה ולחיות את חייו ברווחה כלכלית.

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

כתוב תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*