איפה ניתן להדליק מדורה? ואיפה לא!

איפה ניתן להדליק מדורה? ואיפה לא!

תושבי אשדוד, משפחות ובמיוחד הילדים, נערכים למדורות ל"ג בעומר שיחול בשבוע הבא. גם בעיריית אשדוד נערכים לאירועי ל"ג בעומר ומקווים כי התושבים יזכו גם השנה למחמאות על התנהגות אחראית וראויה. "אשתקד נהגו התושבים בצורה אחראית כאשר נענו להנחיות והדליקו מדורות במקומות המותרים ובשמירה על כללי הזהירות" אומרים בעירייה ומציינים לשבח את התנהגות התושבים אשר דאגו להותיר אחריהם מקום נקי.

כמידי שנה, ראש מינהל התפעול, מר שלמה רוטנברג, שם דגש גם השנה על הסברה והגברת המודעות לשמירה על ערכי סביבה, תשתיות עירוניות ורכוש ציבורי, ותידרך את גורמי האכיפה כיצד לאכוף את ההנחיות בכל חלקי העיר כך שהדלקת מדורות תתאפשר רק במקומות שהותרו מראש ותחת הקפדה חמורה של כללי התנהגות וזהירות. "אחרי הכל בטיחות היא הדבר החשוב לכולנו" הוא אומר ומבקש מהציבור לנהוג באחריות ולשמור על הילדים.

הפיקוח העירוני ואנשי השיטור העירוני יפעלו גם השנה כדי למנוע הדלקת מדורות בפארקים, בטיילות ובגנים העירוניים, בחצרות בתים ובשטחים השייכים למוסדות ציבור וחינוך. גופי האכיפה יקפידו  לשמור על הסדר הציבורי ועל קיום ההנחיות.

עיריית אשדוד תפרסם באמצעי התקשורת ובאתר האינטרנט העירוני את רשימת המקומות המותרים למדורות (מצ"ב) ואת ההנחיות הנכונות להבערת מדורות, תוך שימת דגש על איסור גורף להדלקת מדורות ברצועת החוף, מקו המים ועד 200 מ' מזרחה ממנו. כן ייאסר פיקניק והקמת אוהלים בגזרה זו. במיוחד יושם דגש על אורחים הבאים לחגוג באשדוד ולא ערים למסע ההסברה הנ"ל.

בתוך כך, במינהלות הרבעים ובמחלקת איכות הסביבה מזכירים כי בל"ג בעומר עולה ריכוז המזהמים שבאוויר לדרגה העלולה לסכן את בריאות התושבים, ולכן הם מבקשים מהתושבים לגלות אחריות לסביבה ולקיים מדורות קהילתיות. "מומלץ לקיים מדורה אחת קטנה להרבה אנשים ולא הרבה מדורות לקבוצות קטנות" ממליצים בעירייה ומציעים למעוניינים לעמוד בקשר עם מינהלות הרבעים. כמו כן מומלץ לערוך מדורות הרחק מהבתים, מגינות נוי ופארקים, לא לשרוף פריטים המשחררים חומרים רעילים ומסוכנים לבריאות ובסוף החגיגה לכבות את המדורה ולנקות את השטח.

לסיכום, הציבור מוזמן ליהנות מאווירה נעימה סביב המדורה, אך לזכור שאשדוד שייכת לכולנו. תושב שמזהה דבר החורג מכללי המותר, מוזמן להתריע בפני סיירות השיטור המשולב שנעים ברחבי העיר, לאנשי הביטחון והפיקוח, לסיירות המתנדבים שיעברו בין מוקדי הפעילות או למוקד העירוני (מוקד 106).

המקומות המותרים בהדלקת מדורות

תושבים ואורחים רבים יפקדו את אשדוד בל"ג בעומר. על מנת לשמור על הביטחון ועל הסדר הציבורי, הקצתה עיריית אשדוד מקומות מוסדרים להדלקת מדורות ובמקביל העמידה אמצעי אכיפה כנגד כל ניסיון להדליק מדורות במקומות אסורים ברחבי העיר.

המקומות המותרים לעריכת מדורות בערב ל"ג בעומר באשדוד:

מזרח העיר: רח' אלטלנה מתחם מד"א ודרומה; שדרות מנחם בגין (מזרחית לתחנת אלונים ) בצד דרום בשטח החולי; הדיונה הגדולה; רובע  ט"ז בצד מזרח.

דרום העיר: בגב של רובע י"ז; מדרום לחוף באר שבע מצידו המזרחי של הכביש ובשטח הכורכר (כ-300 מ' מקו החוף); בשטח החולי לאורך שד' משה דיין משד' תל-חי ועד לחוף י"א בגזרה הרחוקה מהחוף.

מערב העיר: השטח בין חוף הקשתות לחוף אורנים ממזרח לשביל הביטחון; שד' משה דיין בין חוף י"א ועד למצודה בשטח החולי המרוחק מהחוף.

לאורך כל ציר הטיילת אין להתקרב לחומת טיילת הספורט עד למרחק של 20 מטר ממנה.

צפון העיר:  רח' ז'בוטינסקי מצד צפון, בשטח הפתוח; שד' בן גוריון בשטח הפתוח ממזרח וממערב. רחיבת הכורכר מול פארק לכיש

המקומות האסורים לעריכת מדורות בערב ל"ג בעומר: 

חל איסור מוחלט להקים מדורות ברצועת החוף לכל אורכה, מקו המים ועד 200 מטר מזרחה, בפארקים, בגנים העירוניים, בטיילות, בשטחים השייכים למבני ציבור, בין בנייני מגורים, ליד מתקנים ובחצרות הבתים.

אמצעי הזהירות בעת הדלקת מדורות – כמפורט באתר האינטרנט העירוני בכתובת: www.ashdod.muni.il וכן על פי ההנחיות בשטח בערב ל"ג בעומר.

הוראות בטיחות להדלקת המדורות:

באחריות הורים לוודא כי מדורות יודלקו רק בנוכחות מבוגר המלווה את האירוע.

מיקום המדורה יקבע על ידי מבוגר אחראי לפי הכללי הבאים:

א. בשטח נקי מקוצים, מעשבים, עצים ושיחים. ב. במרחק סביר ממבנים ומתקנים. ג. לא מתחת לקווי חשמל וטלפון. ד. לא בקרבת מתקני דלק. ה. רק במקומות המאושרים על ידי העירייה שפורסמו במקומונים.

  • יש לנעול נעליים גבוהות
  • שטח המדורה יהיה מסומן באבנים מסביב למדורה במרחק של לפחות 2 מטר
  • יש למנוע מילדים מלהתקרב אל האש
  • הבערת מדורה תעשה על ידי מבוגר אחראי בלבד
  • יש להיזהר ממסמרים התקועים בעצים
  • חל איסור להבעיר אש באמצעות חומרים דליקים כגון: בנזין, נפט וכו' – רק עם חומרי בעירה איטית מותרים
  • אין להשליך אל האש מכלים מכל סוג שהוא
  • אין להבעיר אש בחופי רחצה ובפארקים
  • בסיום האירוע – לוודא כיבוי אש מוחלט!

יש להקפיד על הכלל:

סוף מעשה – במחשבה תחילה.

הקפידו הקפדה יתרה על כל אמצעי הזהירות!

במקרים חריגים יש לפנות למוקד 106! 

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

כתוב תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*